Літо - найкраща час, адже тільки в цю пору є таке велике розмаїття ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними і через півроку, спробуйте зробити прості заготовки. Наприклад, можна закрити варення з чорниці або смачний малиновий джем. theLime ділиться з вами простим рецептом і слушними порадами щодо його приготування.
Інгредієнти: малина (1,2 кг), цукор (1,5 кг), вода (2 склянки).
Приготування:
Ягоди заливаємо водою, щоб спливло все сміття. Потім ретельно промиваємо під проточною водою. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Порада: Можна також викласти малину на паперові рушники і почекати трохи, щоб увібралася зайва волога.
Беремо каструлю або велику миску, викладаємо в неї ягоди, заливаємо водою і ставимо на плиту.
Порада: Для цього вам буде потрібна емальована або нержавіюча каструля. Алюмінієвий посуд не підійде.
Чекаємо поки вміст закипить, а потім варимо близько 15-20 хвилин. За цей час ягоди повинні стати м'якими, а консистенція - однорідною.
Порада: Якщо ви хочете отримати джем без кісточок, потрібно віджати ягоди. Для початку слід трохи почекати, щоб суміш охолола. Вистилаємо друшляк декількома шарами марлі, висипаємо на неї зварені ягоди і віджимаємо руками. Або перетираємо через дрібне сито. В результаті у нас вийде малиновий сік без кісточок.
Ставимо сік знову на вогонь, додаємо в нього цукор. Періодично помішуємо, даємо йому закипіти.
Порада: Для цього краще використовувати чисту ложку, бажано дерев'яну, - щоб до джему не потрапило нічого зайвого.
З моменту закипання проварюємо близько години. Знімаємо піну, весь час перемішуємо.
Порада: Щоб визначити, що джем готовий, капніть кілька крапель на чисту тарілку. Якщо посуд нахилити, і крапля потече повільно та незабаром застигне - джем готовий.
Подаємо готовий джем до чаю або ж закриваємо на зиму.
Порада: За бажанням в самому кінці в джем можна додати 0,5 ч. л. лимонної кислоти в якості консерванту.
Для цього необхідно спочатку простерилізувати банки і кришки. Миємо їх під проточною водою, кришки кидаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі.
Порада: Для малинового джему найкраще взяти невеликі банки - від 0,2 до 0,5 л і простерилізувати їх у мікрохвильовці, наливши в них трохи води і поставивши на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.
Розливаємо гарячий малиновий джем в чисті банки, закриваємо або закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном, поки джем повністю не охолоне. Потім прибираємо в прохолодне темне місце.
Відкриваємо смачний джем взимку і насолоджуємося смаком літа.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачне лечо з овочів.
- Читайте також на theLime, як приготувати ароматне варення з полуниці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.