Лайм

Як закрити смачне варення з чорниці на зиму: простий рецепт і поради

Приготуйте смачні ласощі із сезонної ягоди

Влітку хочеться встигнути насолодитися усіма сезонними ягодами і фруктами. І якщо ви вже вдосталь наїлися полуниці та зробили з неї смачне варення, саме час спробувати зварити варення з чорниці. theLime ділиться з вами перевіреним і швидким рецептом.

Інгредієнти на 1 банку: чорниця (300 г), цукор (300 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Порада: Заздалегідь заливаємо чорницю холодною водою - чекаємо, поки спливе все сміття, яке потрапило в процесі збору ягід.

Чорницю промиваємо, очищаємо від листочків і черешків. Знову промиваємо, перекладаємо в друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Пересипаємо ягоди в сотейник, в якому будемо варити варення.

Порада: Для варіння чорничного варення потрібна емальована або нержавіюча каструля. Алюмінієвий посуд не підійде.

Засипаємо ягоди цукром і залишаємо приблизно на 1-2 години - за цей час вони повинні пустити сік, а цукор розчинитися.

Потім ставимо сотейник із ягодами на плиту, доводимо до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи.

Порада: Для цього краще використовувати чисту дерев'яну ложку - щоб до варення не потрапило нічого зайвого.

Після закипання зменшуємо вогонь і проварюємо ягоди на слабкому вогні близько 5 хвилин.

Тим часом стерилізуємо банку і кришку. Зробити це можна, закип'ятивши велику каструлю з водою і поставивши на неї водяну баню. Кришки можна просто кинути в киплячу воду.

Порада: Якщо у вас вдома є мікрохвильова піч, простерилізувати маленькі баночки можна і там. Для цього достатньо налити в них трохи води і поставити на 3-5 хвилин.

Розливаємо гаряче варення в простерилізовані банки і закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном і накриваємо щільним пледом або ковдрою.

Чекаємо, поки варення повністю охолоне, потім його можна прибрати в льох або комору.

Порада: Якщо ви збираєтеся з'їсти варення практично відразу після приготування, закрийте його поліетиленовою кришкою. Коли воно охолоне, зберігайте в холодильнику.

Подаємо смачне чорничне варення до чаю або робимо з ним десерти.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні