Лайм

Як смачно приготувати биті огірки по-китайськи: простий рецепт закуски

Приготування закуски відніме не більше 20 хвилин

Легка літня закуска прийшла до нас із китайської кухні. Для її приготування найкраще використовувати свіжі овочі, а сам процес триватиме всього 15-20 хвилин. Биті огірки чудово урізноманітнять стіл та доповнять страви з м'яса, картоплі, круп.

Існує безліч рецептів приготування битих огірків, і сьогодні theLime згадує найпростіший з них, можна сказати класичний.

Спершу зберіть всі необхідні інгредієнти: свіжі огірки (6 шт), перець чилі (1 шт), кунжутне масло (2 ст. ложки), соєвий соус (2 ст. ложки), цукор (1 ст. ложка), сіль (½ ч. ложки), рисовий оцет (2 ст. ложки), кінза свіжа (3 гілочки), кунжут (1 ч. ложка), часник (2 зубки).

Фото: Pixabay

Як приготувати биті огірки в домашніх умовах:

Ретельно промийте огірки, просушіть або витріть насухо паперовим рушником. Накрийте їх плівкою і злегка пройдіться по ним качалкою або молотком для відбивання м'яса. Не варто бити сильно, огірки не мають перетворитися на кашу.

Далі зріжте з огірків хвостики та наріжте на середні шматки (близько 4 см). Порубайте дрібно часник. Видаліть з перцю чилі насіння і теж поріжте дрібно. Додайте все це до огірків.

Промийте гілочки кінзи, обсушіть, порубайте і теж додайте до огірків. В окремій тарілці змішайте кунжутне масло, соєвий соус, сіль, цукор та рисовий оцет. Ретельно все перемішайте до повного розчинення цукру та додайте як заправку до огірків. Перемішайте отриману масу і дайте їй настоятися близько 30 хвилин.

Готові огірки можна посипати кунжутом.

  • Читайте також на theLime, як зробити і закатати в банки огірковий салат з цибулею і спеціями. Простий рецепт неодмінно порадує вас взимку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вершники Апокаліпсису вже мчать на болота: ясновидець Хорс розповів про перемогу України

Український характерник Хорс пророкує два місяці важких боїв, після яких Україна отримає перемогу, а Росія запросить перемир'я

Помідори жовтіють і сохнуть: як врятувати розсаду і знищити шкідників

Розсада помідорів у відкритому грунті може почати жовтіти і сохнути. Розповідаємо, чим врятувати рослини

Ретроградний Сатурн принесе важливі кармічні уроки: що чекати в цей час

З 29 червня розпочинається період ретроградного Сатурна. Розповідаємо, що він означає і що можна чекати в цей час