Лайм

Закриваємо на зиму огірковий салат із цибулею та спеціями: покроковий рецепт

Спробуйте зробити цю закуску

Чимало господинь звикли робити влітку заготовки, щоб потім насолоджуватися ними холодною зимою. І якщо ви пробували робити смачне лечо з овочів, на цей раз радимо закрити пікантний огірковий салат. theLime підібрав для вас детальний рецепт його приготування.

Інгредієнти: огірки (800 г), ріпчаста цибуля (200 г), оцет 9% (2 ст. л.), рослинна олія (5-6 ст. л.), сіль (1-1,5 ст. л.), цукор (1 ст. л.), кріп, перець чилі (за бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Огірки промиваємо під проточною водою і зрізаємо у них кінчики. Для цієї закуски підійдуть абсолютно будь-які огірки, навіть перезрілі або покручені.

Нарізаємо їх уздовж навпіл, а потім півкільцями.

Лук миємо, чистимо, нарізаємо спочатку на четвертинки, а потім подрібнюємо кожну частину. Також можна додати частину цибулі порей - її нарізаємо тонкими півкільцями.

Висипаємо нарізані цибулю і огірки у велику каструлю і засипаємо сіллю, потім - цукром. Слідом вливаємо до них оцет. Якщо ви хочете додати гостроти цій закусці, розкришіть трохи перцю чилі. За бажанням також можна додати нарізану дрібно зелень.

Перемішуємо дерев'яною ложкою і додаємо рослинну олію. Даємо трохи настоятися - приблизно півгодини-годину.

Тим часом стерилізуємо банки - на водяній бані або за допомогою духовки, мікрохвильовки. Для цієї закуски найкраще підійдуть півлітрові банки. Перекладаємо салат в чисті баночки, накриваємо, але не закручуємо кришки.

Беремо велику каструлю, на дно кладемо рушник, викладаємо кілька баночок із салатом. Заливаємо теплою водою, але не до кінця банок. Доводимо до кипіння і залишаємо так приблизно на півгодини.

Проробляємо те ж саме з рештою салату і банками.

Акуратно витягуємо банки - вони гарячі - за допомогою прихватки або рушника, витираємо насухо і закочуємо кришками, а потім - перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки баночки з закускою охолонуть і ставимо їх у прохолодне місце. Якщо в приміщенні дуже жарко - краще в холодильник.

Дістаємо закуску взимку і насолоджуємося літньою свіжістю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні