Лайм

Готуємо вдома котлети по-київськи з рідкою начинкою: детальний рецепт

Перед цією стравою не встоять навіть гурмани

На вихідних, коли з'являється більше вільного часу, чимало господинь полюбляють експериментувати з різними стравами. І якщо ви вже пробували робити м'ясні манти на дозвіллі, зробіть також котлети по-київськи. theLime вирішив поділитися з вами докладним рецептом.

Інгредієнти: куряче філе (4 шт.), вершкове масло (180 г), петрушка або кріп (5-6 гілочок), яйця (2-3 шт.), борошно, панірувальні сухарі, рослинна олія (для фритюру), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло розрізаємо на 4 рівні частини і кладемо до морозильної камери.

Куряче філе промиваємо під проточною водою, обрізаємо плівки, відокремлюємо мале філе - але не викидаємо його.

Акуратно розрізаємо філе в товстій частині, "розкриваючи" його, як книгу. Накриваємо харчовою плівкою або звичайним пакетом і відбиваємо спеціальним молотком. Солимо і перчимо з двох сторін.

Кріп або петрушку промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Дістаємо з морозилки вершкове масло і обвалюємо його в нарізаній зелені. Потім викладаємо його в центр відбитого філе і накриваємо зверху малим. Загортаємо котлету з усіх боків, щоб масло не витекло в процесі обсмажування назовні. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо на 10-15 хвилин у морозилку.

Потім беремо три тарілки, на одну висипаємо борошно, на другу - панірувальні сухарі, а в третю розбиваємо яйця і злегка збиваємо їх вінчиком або виделкою.

Витягуємо котлети з морозилки, знімаємо харчову плівку, викладаємо на паперові серветки.

Вмочуємо кожну котлету спочатку в борошні, потім в яйцях, а згодом - в сухарях. Потім знову в яйцях і сухарях. Викладаємо всі котлети на тарілку і ставимо в морозилку на 10 хвилин.

Розігріваємо духовку до 180°С.

У невеликий сотейник виливаємо рослинну олію, чекаємо, поки на поверхні почнуть з'являтися бульбашки. Викладаємо одну котлету у фритюр, обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків близько 2-3 хвилин. Згодом - всі інші по черзі.

Перекладаємо в деко для запікання, змащене олією, і доводимо до готовності в духовці близько 10-15 хвилин.

Подаємо до столу з гарніром і салатом та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні