Лайм

Як закрити смачний компот із абрикосів на зиму без стерилізації: простий рецепт

Запасіться смачним компотом на зиму за годину

От-от настане останній місяць літа, і це саме час потурбуватися про домашні заготовки на зиму: заморозити ягоди та закрити смачні компоти. Одним з найбільш популярних сезонних напоїв є компот із абрикосів. theLime згадав простий рецепт напою, який не потребує стерилізації.

Для приготування однієї трилітрової банки такого компоту знадобиться лише три інгредієнти: свіжі абрикоси (700-800 г), цукор (250 г), вода (2,5 л).

Фото: Pixabay

Як закрити компот із абрикосів на зиму:

Спершу підготуйте банки для напою. Ретельно промийте їх з харчовою содою та просушіть. Далі проваріть 2-3 хвилини в киплячій воді кришки і також дайте їм обсохнути.

Відберіть стиглі абрикоси, ретельно промийте їх, просушіть паперовим рушником. Розділіть кожен абрикос навпіл і видаліть кісточки.

Налийте чисту воду у велику каструлю і доведіть до кипіння. А поки вода закипає, наповніть кожну банку абрикосами приблизно на ⅓. Киплячою водою залийте банки з абрикосами до самого краю та прикрийте кришками. Залиште банки на 10-15 хвилин.

Після цього воду з банок злийте назад до каструлі. Знову доведіть рідину до кипіння та проваріть 2-3 хвилини. А тим часом в кожну банку з абрикосами додайте цукор.

Проваривши рідину, залийте нею абрикоси з цукром також до самого краю. Закрийте банки кришками за допомогою закаточного ключа або закрутіть. Переверніть банки догори дном і накрийте ковдрою. Залиште так до повного охолодження.

Зберігати готовий компот з абрикосів варто в темному прохолодному місці.

  • Читайте також на theLime, як в домашніх умовах зварити смачний узвар. Напій чудово втамовує спрагу та доповнює обідній стіл.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього