От-от настане останній місяць літа, і це саме час потурбуватися про домашні заготовки на зиму: заморозити ягоди та закрити смачні компоти. Одним з найбільш популярних сезонних напоїв є компот із абрикосів. theLime згадав простий рецепт напою, який не потребує стерилізації.
Для приготування однієї трилітрової банки такого компоту знадобиться лише три інгредієнти: свіжі абрикоси (700-800 г), цукор (250 г), вода (2,5 л).
Як закрити компот із абрикосів на зиму:
Спершу підготуйте банки для напою. Ретельно промийте їх з харчовою содою та просушіть. Далі проваріть 2-3 хвилини в киплячій воді кришки і також дайте їм обсохнути.
Відберіть стиглі абрикоси, ретельно промийте їх, просушіть паперовим рушником. Розділіть кожен абрикос навпіл і видаліть кісточки.
Налийте чисту воду у велику каструлю і доведіть до кипіння. А поки вода закипає, наповніть кожну банку абрикосами приблизно на ⅓. Киплячою водою залийте банки з абрикосами до самого краю та прикрийте кришками. Залиште банки на 10-15 хвилин.
Після цього воду з банок злийте назад до каструлі. Знову доведіть рідину до кипіння та проваріть 2-3 хвилини. А тим часом в кожну банку з абрикосами додайте цукор.
Проваривши рідину, залийте нею абрикоси з цукром також до самого краю. Закрийте банки кришками за допомогою закаточного ключа або закрутіть. Переверніть банки догори дном і накрийте ковдрою. Залиште так до повного охолодження.
Зберігати готовий компот з абрикосів варто в темному прохолодному місці.
- Читайте також на theLime, як в домашніх умовах зварити смачний узвар. Напій чудово втамовує спрагу та доповнює обідній стіл.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.