Лайм

Як заморозити малину на зиму та не зіпсувати ягоди: прості поради

За допомогою нехитрих маніпуляцій ягоди після заморозки залишаться цілими

Чимало людей полюбляють літо за велику кількість сезонних ягід і фруктів, які багаті різними вітамінами та мікроелементами. І якщо ви вже вдосталь наситилися ними і навіть спробували зробити кілька варіантів десертів і напоїв, саме час заморозити на зиму такі ягоди, як полуниця і малина. theLimе ділиться з вами простими порадами, як це зробити, щоб зберегти зовнішній вигляд ягід.

Інгредієнти: малина (скільки завгодно ягід на ваш розсуд), вода (1 л), сіль (20 г).

Також знадобиться один або кілька харчових контейнерів із кришками або пакети-слайдери.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку промиваємо ягоди від сміття і пилу під проточною водою. Однак всередині малини можуть бути також різні комахи та їхні личинки. Щоб позбутися них, беремо банку і 1 л відфільтрованої холодної води. Розводимо в ній трохи солі та заливаємо цією сумішшю ягоди приблизно на 10-15 хвилин.

Після цього знімаємо за допомогою шумівки жучків, що спливли на поверхню, солону воду виливаємо, а ягоди промиваємо ще раз у чистій воді. Відкидаємо їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Потім перекладаємо малину на вафельний рушник або паперові серветки. Ставимо її так, щоб вода, яка потрапила всередину ягід, витікла. Ягоди повинні повністю висохнути.

Потім застилаємо підніс або обробну дошку пергаментним папером. Акуратно викладаємо на неї малину в один шар так, щоб ягоди не стикалися одна з одною.

Ставимо дошку на рівну поверхню в морозильну камеру приблизно на добу - за цей час ягоди заморозяться, а завдяки цьому методу ще й залишаться цілими. Потім перекладаємо малину в харчовій контейнер і накриваємо кришкою або в пакети-слайдери зі зручною застібкою-блискавкою.

Викладаємо малину назад в морозильну камеру. А восени або взимку дістаємо ягоди - ними можна декорувати десерти, варити з них компоти, робити чаї, а також вареники і пироги.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою