Лайм

Як зварити смачний узвар із фруктів: простий рецепт

Цей напій чудово втамує спрагу в спеку

У спекотні літні дні найчастіше хочеться відчути прохолоду і втамувати спрагу. Для цього можна приготувати різні коктейлі та напої з льодом, ягодами і фруктами. І якщо ви вже пробували робити легкий компот із полуниці, зваріть узвар. theLimе ділиться з вами простим рецептом його приготування.

Інгредієнти: сушені яблука (100 г), сушені груші (100 г), чорнослив (100 г), родзинки (50 г), мед або цукор (2-3 ст. л.), вода (3 л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Сухофрукти заливаємо теплою кип'яченою водою і залишаємо мінімум на 20-30 хвилин. Деякі господині вважають, що краще їх замочувати на всю ніч. Потім промиваємо сухофрукти під проточною водою кілька разів, відкидаємо на друшляк, щоб із них стекла вся зайва вода.

Якщо ми готуємо узвар з цукром, то спочатку кип'ятимо воду, додаємо в неї цукор, перемішуємо, чекаємо, поки він розчиниться. Потім вже додаємо промиті сухофрукти.
Якщо ж без цукру (з медом) - заливаємо сухофрукти відфільтрованою холодною водою і ставимо каструлю з ними на плиту.

Доводимо компот до кипіння і відразу ж вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо узвар настоюватися. Також можна накрити її махровим рушником або пледом - щоб фрукти віддали більше смаку.

Коли узвар трохи охолоне (до 40-50°С), додаємо в нього мед, ретельно перемішуємо. Ні в якому разі не додавайте мед в гарячий узвар - при температурі понад 60°С він втрачає свої корисні властивості, більш того, може виділяти токсичні речовини.

Остиглий узвар переливаємо в глечик і подаємо до столу. Цей напій чудово втамує спрагу в літню спеку.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Швидко і корисно: рецепт запашної сирної запіканки з яблуками

Сирна запіканка з яблуками - корисний та швидкий сніданок для всієї родини, який можна приготувати і в духовці, і в мультиварці

Яку сукню вибрати на випускний, щоб мати приголомшливий вигляд: наймодніші фасони

Які фасони випускних суконь у тренді влітку 2024 року, а також чим їх доповнити для створення стильного та красивого образу

Експерт назвав 4 предмети, які в жодному разі не можна чистити оцтом

Які предмети та поверхні в будинку категорично не можна чистити оцтом, чому він небезпечний для них, а також чим його замінити