Лайм

Як смачно стушкувати кабачки у сметанно-часниковому соусі: простий рецепт

Готову страву можна подавати як повноцінну або як гарнір

Тушковані кабачки з цибулею у сметанно-часниковому соусі - якраз той рецепт, який дозволяє отримати максимально вражаючий результат з абсолютно простими інгредієнтами та мінімальним витраченим часом. Кабачки виходять соковитими, ароматними, а головне - легкими, чого так іноді хочеться в жарку погоду, коли більш важкі м'ясні страви відходять на другий план.

Для приготування тушкованих кабачків знадобляться наступні інгредієнти: кабачки (500 г), цибуля (1 шт), часник (1 зубчик), сметана (120 г), масло рослинне (50 мл), вода (100 мл), сіль та перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Як стушкувати кабачки в сметанному соусі:

Ретельно промийте кабачки, просушіть та зріжте краї. Наріжте овочі кільцями. Після цього змішайте в мисці борошно, сіль і запаніруйте кільця кабачка з обох сторін.

Нагрійте сковороду, додайте олії. Обсмажте кабачки до появи золотистої скоринки також по обидва боки. А поки кабачки смажаться, почистіть і наріжте півкільцями цибулю. Обсмажте її слідом за кабачками.

З'єднайте в окремій посудині сметану, подрібнений часник, сіль і перець. Додайте води та ретельно перемішайте отриману масу. До чистої сковороди викладіть шар кабачків, шар цибулі та залийте кабачки сметанним соусом.

Тушкуйте кабачки на маленькому вогні близько 20 хвилин. Готову страву можна подавати як повноцінну або як гарнір до основних страв.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні