Лайм

Як смачно стушкувати кабачки у сметанно-часниковому соусі: простий рецепт

Готову страву можна подавати як повноцінну або як гарнір

Тушковані кабачки з цибулею у сметанно-часниковому соусі - якраз той рецепт, який дозволяє отримати максимально вражаючий результат з абсолютно простими інгредієнтами та мінімальним витраченим часом. Кабачки виходять соковитими, ароматними, а головне - легкими, чого так іноді хочеться в жарку погоду, коли більш важкі м'ясні страви відходять на другий план.

Для приготування тушкованих кабачків знадобляться наступні інгредієнти: кабачки (500 г), цибуля (1 шт), часник (1 зубчик), сметана (120 г), масло рослинне (50 мл), вода (100 мл), сіль та перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Як стушкувати кабачки в сметанному соусі:

Ретельно промийте кабачки, просушіть та зріжте краї. Наріжте овочі кільцями. Після цього змішайте в мисці борошно, сіль і запаніруйте кільця кабачка з обох сторін.

Нагрійте сковороду, додайте олії. Обсмажте кабачки до появи золотистої скоринки також по обидва боки. А поки кабачки смажаться, почистіть і наріжте півкільцями цибулю. Обсмажте її слідом за кабачками.

З'єднайте в окремій посудині сметану, подрібнений часник, сіль і перець. Додайте води та ретельно перемішайте отриману масу. До чистої сковороди викладіть шар кабачків, шар цибулі та залийте кабачки сметанним соусом.

Тушкуйте кабачки на маленькому вогні близько 20 хвилин. Готову страву можна подавати як повноцінну або як гарнір до основних страв.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину