Лайм

Як смачно стушкувати кабачки у сметанно-часниковому соусі: простий рецепт

Готову страву можна подавати як повноцінну або як гарнір

Тушковані кабачки з цибулею у сметанно-часниковому соусі - якраз той рецепт, який дозволяє отримати максимально вражаючий результат з абсолютно простими інгредієнтами та мінімальним витраченим часом. Кабачки виходять соковитими, ароматними, а головне - легкими, чого так іноді хочеться в жарку погоду, коли більш важкі м'ясні страви відходять на другий план.

Для приготування тушкованих кабачків знадобляться наступні інгредієнти: кабачки (500 г), цибуля (1 шт), часник (1 зубчик), сметана (120 г), масло рослинне (50 мл), вода (100 мл), сіль та перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Як стушкувати кабачки в сметанному соусі:

Ретельно промийте кабачки, просушіть та зріжте краї. Наріжте овочі кільцями. Після цього змішайте в мисці борошно, сіль і запаніруйте кільця кабачка з обох сторін.

Нагрійте сковороду, додайте олії. Обсмажте кабачки до появи золотистої скоринки також по обидва боки. А поки кабачки смажаться, почистіть і наріжте півкільцями цибулю. Обсмажте її слідом за кабачками.

З'єднайте в окремій посудині сметану, подрібнений часник, сіль і перець. Додайте води та ретельно перемішайте отриману масу. До чистої сковороди викладіть шар кабачків, шар цибулі та залийте кабачки сметанним соусом.

Тушкуйте кабачки на маленькому вогні близько 20 хвилин. Готову страву можна подавати як повноцінну або як гарнір до основних страв.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни