Сезон баклажанів у самому розпалі. А це означає, що потрібно встигнути закрити баклажанну ікру на зиму, а також насолодитися різноманітними стравами з цього сезонного овоча. theLime підібрав для вас рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Інгредієнти: баклажани (1 шт.), часник (2 зубчики), сметана (2 ст. л.), сіль (за смаком), рослинна олія (50 мл).
Приготування:
Баклажан промиваємо під проточною водою, зрізаємо плодоніжки і нарізаємо середнім кубиком або кільцями. Занадто дрібно нарізати не рекомендується, так як в цьому випадку в процесі приготування блюдо перетвориться на кашу.
Часник чистимо від лушпиння і подрібнюємо, наприклад, тремо на терці. Це також можна зробити, дрібно порубавши його ножем або пропустивши через прес.
Беремо велику миску або каструлю, наливаємо в неї прохолодну відфільтровану воду, солимо її і викладаємо туди нарізані овочі приблизно на 7-10 хвилин. Це необхідно для того, щоб баклажани у страві не гірчили. Коли вода потемніє - зливаємо її. Баклажани можна викласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Розігріваємо сковороду (або сотейник) з рослинною олією і обсмажуємо на ній баклажани до рум'яної скоринки, постійно перемішуючи, щоб вони не пригоріли.
Потім солимо баклажани і додаємо подрібнений часник. Обсмажуємо все разом близько 3-5 хвилин.
Слідом у сковороду додаємо сметану. Якщо її немає, замінимо її жирними вершками. Перемішуємо баклажани і тушкуємо близько 10 хвилин. Важливо, щоб кубики не втратили свою первісну форму і не перетворилися на кашу.
Якщо у вас немає часу на те, щоб постійно перемішувати і стежити за процесом приготування, цей же рецепт можна зробити і в духовці. Для цього беремо форму для випічки, застилаємо її пергаментним папером або змащуємо маслом. Викладаємо на неї баклажани зі сметаною і часником, солимо, перемішуємо і ставимо запікатися на 20 хвилин при температурі 190°C. Також у рецепт можна додати трохи нарізаної зелені, а за 5 хвилин до кінця посипати їх натертим сиром.
Ось і все - знімаємо з вогню (або виймаємо з духовки) і подаємо або в гарячому вигляді, або чекаємо, поки баклажани охолонуть.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати биті огірки по-китайськи.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму салат із кабачків, помідорів і перцю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.