Лайм

Як смачно cтушкувати баклажани зі сметаною і часником: простий рецепт

Цю страву можна подати і в якості гарніру, і як теплий салат

Сезон баклажанів у самому розпалі. А це означає, що потрібно встигнути закрити баклажанну ікру на зиму, а також насолодитися різноманітними стравами з цього сезонного овоча. theLime підібрав для вас рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Інгредієнти: баклажани (1 шт.), часник (2 зубчики), сметана (2 ст. л.), сіль (за смаком), рослинна олія (50 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Баклажан промиваємо під проточною водою, зрізаємо плодоніжки і нарізаємо середнім кубиком або кільцями. Занадто дрібно нарізати не рекомендується, так як в цьому випадку в процесі приготування блюдо перетвориться на кашу.

Часник чистимо від лушпиння і подрібнюємо, наприклад, тремо на терці. Це також можна зробити, дрібно порубавши його ножем або пропустивши через прес.

Беремо велику миску або каструлю, наливаємо в неї прохолодну відфільтровану воду, солимо її і викладаємо туди нарізані овочі приблизно на 7-10 хвилин. Це необхідно для того, щоб баклажани у страві не гірчили. Коли вода потемніє - зливаємо її. Баклажани можна викласти на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Розігріваємо сковороду (або сотейник) з рослинною олією і обсмажуємо на ній баклажани до рум'яної скоринки, постійно перемішуючи, щоб вони не пригоріли.

Потім солимо баклажани і додаємо подрібнений часник. Обсмажуємо все разом близько 3-5 хвилин.

Слідом у сковороду додаємо сметану. Якщо її немає, замінимо її жирними вершками. Перемішуємо баклажани і тушкуємо близько 10 хвилин. Важливо, щоб кубики не втратили свою первісну форму і не перетворилися на кашу.

Якщо у вас немає часу на те, щоб постійно перемішувати і стежити за процесом приготування, цей же рецепт можна зробити і в духовці. Для цього беремо форму для випічки, застилаємо її пергаментним папером або змащуємо маслом. Викладаємо на неї баклажани зі сметаною і часником, солимо, перемішуємо і ставимо запікатися на 20 хвилин при температурі 190°C. Також у рецепт можна додати трохи нарізаної зелені, а за 5 хвилин до кінця посипати їх натертим сиром.

Ось і все - знімаємо з вогню (або виймаємо з духовки) і подаємо або в гарячому вигляді, або чекаємо, поки баклажани охолонуть.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як сплести вінок на Івана Купала, щоб залучити кохання і удачу: обирайте правильні квіти

24 червня відзначають свято Івана Купала - розповідаємо, як сплести купальський вінок і які квіти в ньому мають бути

Кохання розіб’є серце: ці три знаки Зодіаку чекає болісне розчарування

Астрологи склали любовний гороскоп на кінець червня для Лева, Терезів і Водоліїв - зірки віщують їм розчарування і розрив стосунків

Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса

Порічки - чудова літня ягода, з якої можна приготувати не тільки варення і желе, а смачні соуси до м'яса. пропонуємо перевірені рецепти