Лайм

Як приготувати ароматний домашній лаваш: простий рецепт

З ним ви зможете приготувати багато цікавих страв

У спеку деякі господині не хочуть готувати складні багатокомпонентні страви. Але існує безліч простих рецептів, наприклад, можна приготувати швидку піцу або домашній лаваш на сковороді. theLime підібрав для вас перевірений рецепт з мінімумом інгредієнтів.

Інгредієнти: борошно (350 г), вода (150 мл), рослинна олія (30 мл), сіль (5-7 г).

Фото: pinterest.com

Пприготування:

На робочу поверхню висипаємо борошно. Робимо в середині поглиблення, виливаємо туди воду, олію, солимо, перемішуємо все виделкою.

Потім починаємо місити тісто руками - на це має піти близько 3-5 хвилин. Якщо у вас є кухонний комбайн, можна замісити тісто в ньому. Воно повинно вийти досить тугим.

Загортаємо тісто в харчову плівку і залишаємо на 15-30 хвилин.

Після того, як тісто постояло, ділимо його приблизно на 10 рівних частин. З кожного шматочка формуємо коржик і обвалюємо його в борошні, потім розгортаємо в дуже тонкий пласт - товщиною приблизно 2 мм. Також тісто можна трохи розтягнути руками - воно не повинно порватися.

Добре розігріваємо сковороду, потім зменшуємо вогонь. Випікаємо лаваш на сухій сковороді (тобто без олії) на середньому вогні близько 20-30 секунд з кожної сторони.

Готовий лаваш накриваємо мокрим кухонним рушником. Приступаємо до випічки інших і складаємо їх стопкою.

З домашнім лавашем можна приготувати безліч смачних страв, наприклад, шаурму.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні