Лайм

Печемо в духовці смачні сосиски в тісті на шпажках: домашній рецепт

Побалуйте близьких смачним перекусом

Літо - час сміливих експериментів. І якщо ви зібралися з друзями на пікнік, урізноманітніть свій перекус сосисками в тісті. Як відомо, їх можна зробити у фритюрі або ж на шпажках у духовці. theLime ділиться з вами домашнім рецептом, як їх приготувати.

Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто (250 г), сосиски (2 шт.), яєчний жовток (1 шт.).

Також для приготування цієї страви знадобляться дерев'яні тонкі палички (5 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Листкове бездріжджове тісто разморожуємо при кімнатній температурі приблизно 40-50 хвилин. Розгортаємо його і відрізаємо прямокутник. Викладаємо дві сосиски біля краю довгої сторони, потім загортаємо тісто рулетиком.

Далі беремо гострий ніж і нарізаємо тісто на кружечки шириною приблизно 1 см. Має вийти приблизно 15 заготовок. Беремо шпажки такого розміру, щоб вони помістилися в форму для випічки. Якщо вони довші, їх можна вкоротити.

Нанизуємо заготовки з тіста з сосисками на шпажки, залишаючи між ними трохи вільного місця. Форму для запікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо на неї заготовки на шпажках.

Беремо яйце, акуратно відокремлюємо білок від жовтка. Змащуємо сосиски в тісті жовтком - це зручно робити за допомогою силіконового пензлика.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо сосиски на шпажках близько 15-20 хвилин. Повинна утворитися рум'яна скоринка. Потім виймаємо з духовки і чекаємо, поки закуска трохи охолоне. Подаємо з кетчупом або будь-яким іншим соусом на ваш смак.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні