Лайм

Печемо в духовці смачні сосиски в тісті на шпажках: домашній рецепт

Побалуйте близьких смачним перекусом

Літо - час сміливих експериментів. І якщо ви зібралися з друзями на пікнік, урізноманітніть свій перекус сосисками в тісті. Як відомо, їх можна зробити у фритюрі або ж на шпажках у духовці. theLime ділиться з вами домашнім рецептом, як їх приготувати.

Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто (250 г), сосиски (2 шт.), яєчний жовток (1 шт.).

Також для приготування цієї страви знадобляться дерев'яні тонкі палички (5 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Листкове бездріжджове тісто разморожуємо при кімнатній температурі приблизно 40-50 хвилин. Розгортаємо його і відрізаємо прямокутник. Викладаємо дві сосиски біля краю довгої сторони, потім загортаємо тісто рулетиком.

Далі беремо гострий ніж і нарізаємо тісто на кружечки шириною приблизно 1 см. Має вийти приблизно 15 заготовок. Беремо шпажки такого розміру, щоб вони помістилися в форму для випічки. Якщо вони довші, їх можна вкоротити.

Нанизуємо заготовки з тіста з сосисками на шпажки, залишаючи між ними трохи вільного місця. Форму для запікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо на неї заготовки на шпажках.

Беремо яйце, акуратно відокремлюємо білок від жовтка. Змащуємо сосиски в тісті жовтком - це зручно робити за допомогою силіконового пензлика.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо сосиски на шпажках близько 15-20 хвилин. Повинна утворитися рум'яна скоринка. Потім виймаємо з духовки і чекаємо, поки закуска трохи охолоне. Подаємо з кетчупом або будь-яким іншим соусом на ваш смак.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу