Оладки можуть бути абсолютно різними, і не завжди солодкими млинцями на кефірі. У сезон овочів пропонуємо вам спробувати ніжні й ароматні оладки з баклажана, які можуть бути як основною стравою, так і чудовою теплою закускою, яка урізноманітнить ваш стіл.
Для приготування оладок з баклажана варто зібрати наступні продукти: баклажан (500 г), цибуля (200 г), яйце (1 шт), борошно (150 г), сіль та перець (за смаком), олія. Готову страву при бажанні можна прикрасити зеленню - кропом, петрушкою та зеленою цибулею.
Як приготувати оладки з баклажана
Ретельно промийте овочі, обсушіть. Очистіть баклажан від шкірки, почистіть цибулину. Баклажан натріть на крупній тертці, а цибулю - на дрібній. Змішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
Додайте до отриманої маси яйце і також ретельно перемішайте. У процесі перемішування поступово додайте борошно. Після цього додайте сіль і перець, спробуйте на смак і знову перемішайте. Підсумкова консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану. Якщо воно вийшло рідкуватим - додайте столову ложку або дві муки.
Розігрійте сковороду, влийте масла. Викладіть на сковороду невеликі порції тіста та обсмажуйте близько двох-трьох хвилин з обох сторін. Ознакою готовності буде золотава скоринка.
Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Після цього оладки з баклажана можна подавати на стіл.
- Читайте також на theLime, як за 20 хвилин приготувати смачні рулети з баклажана з томатами і часником.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.