Лайм

Як смачно стушкувати баклажани з помідором та цибулею: простий рецепт

Аромат і смак цієї страви подарує вам багато вражень

Ситний та смачний обід не обов'язково має бути з м'ясом, до того ж з таким асортиментом поживних овочів, який дарує нам літо. Сезон кабачків і баклажанів у самому розпалі, і це хороший привід експериментувати. Згадуємо сьогодні простий рецепт тушкованих баклажанів з томатами та цибулею - він неодмінно порадує вас ароматом і смаком.

Для початку зберемо необхідні інгредієнти: баклажан (350 г), помідори (280 г), цибуля (160 г), свіжий кріп (кілька гілочок), олія, сіль та перець (за смаком). Продукти розраховані на три повноцінні порції страви.

Фото: Pixabay

Як стушкувати баклажани з помідорами та цибулею

Ретельно промийте овочі, просушіть. Обріжте краї баклажанів та наріжте середніми за розміром кубиками. Додайте до них солі, перемішайте та залиште на 20-30 хвилин. А тим часом підготуйте помідори.

Промийте, зробіть на верхівці кожного помідора хрестоподібний надріз та опустіть у окріп на 20 секунд. Після цього відразу опустіть помідори в холодну воду - це дозволить легко видалити їхню шкірку. Далі теж наріжте томати кубиками.

Очистіть цибулю, промийте, обсушіть. Поріжте тонкими півкільцями та починайте обсмажувати. Нагрійте сковороду з олією, додайте до неї цибулю та обсмажуйте протягом 5-6 хвилин, помішуючи.

Час повернутися до баклажанів. Відіжміть з них рідину та додайте на сковороду з цибулею. Обсмажуйте на середньому вогні до появи рум'яності. Також не забувайте помішувати. Через 5-6 хвилин додайте помідори, влийте 100 мл води, зробіть вогонь маленьким і доведіть загальну масу до кипіння.

Спробуйте на смак. За необхідності додайте сіль та перець. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте близько 20 хвилин на маленькому вогні. Час від часу помішуйте.

Тим часом промийте кріп та наріжте дрібно. Зелень додайте в самому кінці, таким чином вона не втратить яскраво виражений смак і аромат. Вимкнувши під сковородою вогонь, дайте страві настоятися ще 10-15 хвилин і можна подавати на стіл.

На цьому тушковані баклажани з помідорами та цибулею, готові. Дуже незайвим до закуски буде свіжий хліб.

  • Читайте також на theLime, як приготувати смачні рулети з баклажана з начинкою. Вони чудово урізноманітнять ваш стіл, адже можуть бути як закускою, так і повноцінною стравою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину