Лайм

Як приготувати смачні човники з кабачків із фаршем: простий рецепт

Ця страва сподобається і дорослим, і дітям

Сезон молодих кабачків у самому розпалі. І якщо ви вже пробували робити різноманітні страви з кабачків на сніданок, приготуйте з них човники з фаршем. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти: кабачки (700 г), фарш (300 г), ріпчаста цибуля (100 г), часник (2 зубчики), сир (80-100 г), помідори (230 г), кріп або петрушка, рослинна олія (5 6 ст. л.), сіль, перець чорний мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для початку промиваємо кабачки під проточною водою, потім розрізаємо кожен на дві половини вздовж - таким чином формуємо човники. Вичищаємо м'якоть за допомогою чайної ложки, залишаючи прошарок 8-10 мм по краям.

Фарш для начинки можна купити готовий або ж зробити самостійно. Для цього беремо, наприклад, куряче філе, промиваємо його і пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо сіль і спеції за смаком. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Човники з кабачків змащуємо рослинною олією всередині, кладемо в форму шкіркою вгору.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо їх близько 15-20 хвилин, потім дістаємо. Тим часом підготуємо начинку для човників. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння та дрібно рубаємо, часник можна пропустити через прес.

Зелень промиваємо, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно нарізаємо ножем. Твердий сир тремо на терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю і часник до прозорості. Якщо ви переживаєте, що цибуля пригорить, додайте на самому початку дрібку цукру.

М'якоть кабачків нарізаємо кубиком і додаємо в сковороду до обсмаженої цибулі та часнику. Перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

Потім знімаємо овочі з плити, перекладаємо в окремий посуд. В ту саму сковороду додаємо трохи рослинної олії, викладаємо фарш і обсмажуємо його близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Потім чекаємо, поки він охолоне.

У великій мисці змішуємо обсмажені овочі, фарш, сир і нарізану зелень, додаємо спеції за смаком. Деко для випічки змащуємо олією, на нього викладаємо підготовлені човники, а зверху - начинку. Зверху також можна покласти нарізаний часточками помідор.

Ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо 30-40 хвилин. За 5 хвилин до закінчення посипаємо натертим сиром - як тільки він розплавиться, виймаємо з духовки.

Перед подачею посипаємо нарізаною зеленню і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг