Лайм

Як приготувати смачні човники з кабачків із фаршем: простий рецепт

Ця страва сподобається і дорослим, і дітям

Сезон молодих кабачків у самому розпалі. І якщо ви вже пробували робити різноманітні страви з кабачків на сніданок, приготуйте з них човники з фаршем. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти: кабачки (700 г), фарш (300 г), ріпчаста цибуля (100 г), часник (2 зубчики), сир (80-100 г), помідори (230 г), кріп або петрушка, рослинна олія (5 6 ст. л.), сіль, перець чорний мелений.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для початку промиваємо кабачки під проточною водою, потім розрізаємо кожен на дві половини вздовж - таким чином формуємо човники. Вичищаємо м'якоть за допомогою чайної ложки, залишаючи прошарок 8-10 мм по краям.

Фарш для начинки можна купити готовий або ж зробити самостійно. Для цього беремо, наприклад, куряче філе, промиваємо його і пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо сіль і спеції за смаком. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером. Човники з кабачків змащуємо рослинною олією всередині, кладемо в форму шкіркою вгору.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо їх близько 15-20 хвилин, потім дістаємо. Тим часом підготуємо начинку для човників. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння та дрібно рубаємо, часник можна пропустити через прес.

Зелень промиваємо, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно нарізаємо ножем. Твердий сир тремо на терці. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо цибулю і часник до прозорості. Якщо ви переживаєте, що цибуля пригорить, додайте на самому початку дрібку цукру.

М'якоть кабачків нарізаємо кубиком і додаємо в сковороду до обсмаженої цибулі та часнику. Перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

Потім знімаємо овочі з плити, перекладаємо в окремий посуд. В ту саму сковороду додаємо трохи рослинної олії, викладаємо фарш і обсмажуємо його близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Потім чекаємо, поки він охолоне.

У великій мисці змішуємо обсмажені овочі, фарш, сир і нарізану зелень, додаємо спеції за смаком. Деко для випічки змащуємо олією, на нього викладаємо підготовлені човники, а зверху - начинку. Зверху також можна покласти нарізаний часточками помідор.

Ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо 30-40 хвилин. За 5 хвилин до закінчення посипаємо натертим сиром - як тільки він розплавиться, виймаємо з духовки.

Перед подачею посипаємо нарізаною зеленню і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому жовтіє листя огірків: причини і народні способи рятування врожаю

За допомогою яких народних засобів можна зупинити процес пожовтіння листя на огірковому бадиллі, як правильно вносити підживлення  

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки