Лайм

Як закрити смачну аджику з кабачків на зиму: простий рецепт

Спробуйте оригінальний рецепт популярної сезонної закуски

Аджика залишається однією з найпопулярніших сезонних закусок, коли мова заходить про консервацію на зиму. Ну або просто про смачну пікантну закуску, яку можна приготувати максимально швидко - наприклад, сиру аджику.

Менш популярною, але доволі смачною залишається аджика з кабачка. І в сезон цього овоча настійно рекомендуємо урізноманітнити ваш план по заготівлях ще одним простим, але оригінальним рецептом.

Для приготування кабачкової аджики знадобляться: кабачки (3 кг), морква (500 г), солодкий перець (500 г), часник (5 головок), помідори (1,5 кг), мелений червоний перець (2,5 ст. ложки ), цукор (100 г), сіль (2 ст. ложки), олія (200 г).

Фото: Pixabay

Як приготувати аджику з кабачків

Промийте помідори та подрібніть їх на м'ясорубці. Помийте кабачки, очистіть їх від шкірки і теж пропустіть через м'ясорубку. Помийте перець, очистіть його від насіння і також подрібніть. З'єднайте всі овочі в об'ємній каструлі.

Видавіть часник через прес і додайте до загальної маси. Додайте сіль, цукор та олію. Ретельно все перемішайте і поставте каструлю на маленький вогонь. Варіть аджику близько 40 хвилин, і не забувайте помішувати.

Додайте в аджику червоний перець, після чого варіть ще близько 10 хвилин.

Промийте банки з содою. Будь-яким зручним чином простерилизуйте кришки. Викладіть гарячу аджику в теплі банки та закатайте кришками. Переверніть банки на кришки та накрийте їх пледом або ковдрою.

Дайте банкам повністю охолонути, після чого аджику варто помістити на зберігання в темне та прохолодне місце.

  • Читайте також на theLime, як закрити смачну баклажанну ікру на зиму. Закуска прикрасить будь-який стіл і підкреслить смак багатьох страв і гарнірів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Плануємо роботи на городі у червні: місячний посівний календар на перший місяць літа

Які дні за місячним календарем у червні 2024 вважаються сприятливими для будь-якої роботи в саду та на городі, а які несприятливими

Глазуровані сирки можна приготувати вдома: як зробити з начинкою з полуниці

Як у домашніх умовах приготувати смачні глазуровані сирки з полуничною начинкою, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Віддані у дружбі і коханні: астрологи назвали найвірніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали вірні знаки Зодіаку, які не зрадять ні коханих, ні друзів - Скорпіон, Терези, Лев