Лайм

Як закрити смачну баклажанну ікру на зиму: простий рецепт і поради

Ця заготовка прикрасить будь-який сімейний захід

Чимало господинь полюблять хвалитися своїми фірмовими рецептами консервації і закусок, які вони закривають на зиму. І якщо ви вже спробували зробити кабачкову ікру з томатною пастою, урізноманітніть ваше меню також баклажанною. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом і порадами.

Інгредієнти: баклажани (2 кг), сіль (5 ст. л. без гірки), вода (3 л), цибуля ріпчаста (1 кг), перець болгарський солодкий (1 кг), перець чилі (2 шт.), морква (1 кг), помідори (1,5 кг), рослинна олія (350-400 мл), цукор (1 ст. л. без гірки), оцет 9% (3 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування баклажанної ікри слід вибрати невеликі плоди. Промиваємо їх і нарізаємо кубиком.

Порада: Баклажан за бажанням можна очистити від шкірки. Однак текстура страви з неочищеним баклажаном буде більш цікавою, а смак - насиченим і виразним.

Перекладаємо нарізані овочі у велику миску, засипаємо сіллю і заливаємо водою - так, щоб вона повністю покрила баклажани. Залишаємо в такому вигляді приблизно на 40 хвилин.

Решту овочів промиваємо в проточній воді. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками. Перець відокремлюємо від плодоніжки, вичищаємо насіння і ріжемо так, як і цибулю. Гострий перець дрібно рубаємо, а моркву чистимо і тремо на середній терці. Помідори також нарізаємо дрібними кубиками.

Тим часом баклажани промиваємо від солі та віджимаємо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї баклажани, обсмажуємо кілька хвилин, а потім перекладаємо в каструлю.

У цій же сковороді обсмажуємо цибулю і перекладаємо її в каструлю до баклажанів, потім окремо моркву, солодкий перець і помідори.

Порада: Не забувайте додавати рослинну олію кожен раз, коли готується новий овоч, щоб він не підгорів.

Змішуємо всі обсмажені овочі, додаємо перець чилі, цукор і сіль. Ставимо каструлю на плиту і варимо на слабкому вогні хвилин 30-40, періодично помішуючи. За 10 хвилин до закінчення додаємо оцет.

Порада: Якщо ікра виходить занадто рідка, уварюємо її до тих пір, поки не випарується зайва рідина.

Стерилізуємо банки і кришки. Для початку миємо їх під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі, а кришки кидаємо в киплячу воду і проварюємо 5-10 хвилин.

Порада: Якщо це невеликі банки до 0,5 л, стерилізувати їх зручно в мікрохвильовій печі. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо в мікрохвильовку на найбільшу потужність на 5-10 хвилин.

Розливаємо гарячу баклажанну ікру в стерилізовані банки, закриваємо герметично кришками і перевертаємо. Укутуємо теплою ковдрою або пледом приблизно на добу, а потім прибираємо консервацію в темне прохолодне місце.

Порада: Готову баклажанну ікру також можна подрібнити блендером для отримання консистенції пюре. Потім її знову потрібно довести до кипіння і лише після цього розлити по стерильним банкам.

Ось і все - відкриваємо баночку ікри взимку і насолоджуємося смаком!

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників