Лайм

Як закрити смачний салат із баклажанів на зиму: простий рецепт

У народі цей салат із баклажанів прозвали Тещин язик

У сезон усіляких овочів не варто втрачати можливість підготувати смачну консервацію на зиму. Якщо ви любите гострі закуски та вже запаслися салатом з огірком і гірчицею, пропонуємо спробувати не менш пікантну, ароматну закуску з баклажанів, яка урізноманітнить як святковий, так і повсякденний стіл.

У народі цей салат з баклажанів прозвали Тещин язик, і все через гостру нотку. Якщо ж ви не любите гостру їжу, з рецепта завжди можна виключити гострий перець. Отже, зберемо необхідні продукти.

Для приготування салату знадобляться: баклажани (4 кг), помідори (10 шт), перець болгарський (10 шт), часник (5 головок), перець гострий (3-5 шт), цукор (1 склянка), сіль для баклажанів ( 2-3 ст. ложки), сіль для маринаду (2 ст. ложки), олія (1 склянка), оцет 9% (150 г).

Фото: Pixabay

Як приготувати салат із баклажанів Тещин язик

Промийте баклажани, відріжте плодоніжки та поріжте овочі кружальцями. Складіть до миски, посоліть, ретельно перемішайте та залиште пустити сік (25-30 хвилин). По завершенні цього часу овочі можна скуштувати на смак, якщо відчуєте гіркоту, просто промийте водою.

Підготуємо маринад. Промийте солодкі та гострі перці, очистіть від насіння. Почистіть часник. Помийте помідори та закип'ятіть чайник. Зробіть на томатах неглибокі надрізи та опустіть їх в окріп на 30-40 секунд. Після цього відразу помістіть в холодну воду і з легкістю видаліть шкірку.

Перекрутіть помідори, перці та часник на на м'ясорубку. До отриманої маси додайте цукор, 2 ложки солі, олію та оцет. Це і є ваш маринад для салату з баклажанів.

Залийте баклажани маринадом і тушкуйте на маленькому вогні близько 30 хвилин. Тим часом ретельно промийте банки з содою. Простерилізуйте кришки будь-яким зручним способом.

Викладіть готовий салат у банки та закатайте кришками. На цьому закуска з баклажанів з перцем готова. Зберігати її варто в темному прохолодному місці. Відкриту - в холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба