Лайм

Як закрити смачний салат із баклажанів на зиму: простий рецепт

У народі цей салат із баклажанів прозвали Тещин язик

У сезон усіляких овочів не варто втрачати можливість підготувати смачну консервацію на зиму. Якщо ви любите гострі закуски та вже запаслися салатом з огірком і гірчицею, пропонуємо спробувати не менш пікантну, ароматну закуску з баклажанів, яка урізноманітнить як святковий, так і повсякденний стіл.

У народі цей салат з баклажанів прозвали Тещин язик, і все через гостру нотку. Якщо ж ви не любите гостру їжу, з рецепта завжди можна виключити гострий перець. Отже, зберемо необхідні продукти.

Для приготування салату знадобляться: баклажани (4 кг), помідори (10 шт), перець болгарський (10 шт), часник (5 головок), перець гострий (3-5 шт), цукор (1 склянка), сіль для баклажанів ( 2-3 ст. ложки), сіль для маринаду (2 ст. ложки), олія (1 склянка), оцет 9% (150 г).

Фото: Pixabay

Як приготувати салат із баклажанів Тещин язик

Промийте баклажани, відріжте плодоніжки та поріжте овочі кружальцями. Складіть до миски, посоліть, ретельно перемішайте та залиште пустити сік (25-30 хвилин). По завершенні цього часу овочі можна скуштувати на смак, якщо відчуєте гіркоту, просто промийте водою.

Підготуємо маринад. Промийте солодкі та гострі перці, очистіть від насіння. Почистіть часник. Помийте помідори та закип'ятіть чайник. Зробіть на томатах неглибокі надрізи та опустіть їх в окріп на 30-40 секунд. Після цього відразу помістіть в холодну воду і з легкістю видаліть шкірку.

Перекрутіть помідори, перці та часник на на м'ясорубку. До отриманої маси додайте цукор, 2 ложки солі, олію та оцет. Це і є ваш маринад для салату з баклажанів.

Залийте баклажани маринадом і тушкуйте на маленькому вогні близько 30 хвилин. Тим часом ретельно промийте банки з содою. Простерилізуйте кришки будь-яким зручним способом.

Викладіть готовий салат у банки та закатайте кришками. На цьому закуска з баклажанів з перцем готова. Зберігати її варто в темному прохолодному місці. Відкриту - в холодильнику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Це будуть останні випробування перед тим, як зійде світло перемоги: старець Афанасій навіщував мир Україні

Старець Афанасій отримав видіння про закінчення війни в Україні, смерть Путіна і встановлення миру

Розпочнеться біла смуга: ці чотири знаки Зодіаку чекають кардинальні зміни у липні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які чекають кардинальні зміни у липні - це Овен, Телець, Діва, Терези

Смерть Росії запущено: астролог Алакх Ніраджан дав переможний прогноз для України

Астролог Алакх Ніраджан дав прогноз про закінчення війни в Україні і заявив, що восени ЗСУ отримають перемогу, а Росія піде на переговори