Лайм

Як закрити смачні огірки з гірчицею на зиму: простий рецепт

Спробуйте зробити таку закуску на дозвіллі

Кожна господиня прагне радувати свою сім'ю смачними і різноманітними стравами. Тому заготовки на зиму для багатьох вже стали звичною рутиною у спекотні літні дні. Якщо ви вже спробували закрити смачні огірки по-болгарськи, радимо також урізноманітнити своє меню огірками з гірчицею. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: огірки (1,7 кг), насіння гірчиці (3 ч. л.), вода (1,5 л), цукор (100 г), сіль (70 г), оцет 9% (60 мл), часник (3 зубчики), петрушка (6 гілочок), листя хрону (1 шт.), листя смородини (6 шт.), парасольки кропу (3 шт.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для цього варіанту консервації найкраще вибрати маленькі або середні огірки. Попередньо замочуємо їх у холодній чистій воді приблизно на 3 години.

Потім промиваємо огірки під проточною водою, зрізаємо кінчики з двох сторін. Зелень також миємо від піску, землі та личинок комах.

Часник чистимо від лушпиння, нарізаємо акуратними пластинками.

Банки і кришки стерилізуємо. Якщо це великі банки, найкраще робити це в духовій шафі або ж старим перевіреним способом - на водяній бані. Якщо ж ви будете закривати огірки в маленьких банках до 0,5 л - з цим завданням відмінно впорається мікрохвильова піч. Зазначимо, що перед тим, як стерилізувати, банки необхідно ретельно промити водою з харчовою содою або миючим засобом. Потім наливаємо всередину близько 100 мл холодної води і ставимо їх у мікрохвильовку на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки можна простерилізувати у киплячій воді на плиті.

На дно кожної банки викладаємо парасольки кропу, листя смородини і хрону. Зверху щільно укладаємо огірки, чергуючи їх із часником. Потім засипаємо в кожну банку 1 ч. л. насіння гірчиці та зверху - гілочку петрушки.

Кип'ятимо воду і заливаємо окріп в банки, прикриваємо їх кришками і залишаємо так на 15 хвилин.

Через зазначений проміжок часу зливаємо воду з банок у каструлю, додаємо цукор і сіль. Ставимо на вогонь, доводимо маринад до кипіння, заливаємо оцет і знімаємо з плити.

Заливаємо огірки в банках маринадом доверху. Якщо раптом маринаду не вистачило, додаємо гарячу кип'ячену воду.

Щільно закручуємо або закочуємо огірки кришками і перевертаємо догори дном, закутавши чимось теплим, наприклад, ковдрою. Коли заготовка охолоне, прибираємо огірки в темне прохолодне місце, а взимку насолоджуємося консервацією.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Від Рака до Козерога: які знаки Зодіаку виражають почуття подарунками

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку, швидше за все, розкажуть про почуття за допомогою подарунків, ніж виголосять це вголос

Які кімнатні квіти влітку варто перемістити в сад: перелік рослин

Які кімнатні рослини необхідно винести з будинку в сад, як правильно вибрати для них місце, а також як за ними доглядати

Хустка замість пояса: стилістка показала модний прийом, який варто спробувати

Інфлюенсерка та стилістка Аліса П'яткова продемонструвала в мережі, як носити шовкову хустку замість пояса, щоб виглядати небанально