Існує безліч різних заготовок з помідорами, але оригінальних рецептів стає все менше. Якщо ви вже спробували в'ялені томати з прованськими травами, пропонуємо додати до персонального набору консервації на зиму і помідори по-фінськи.
По суті це мариновані помідори з цибулею. При цьому доволі простий рецепт зберігає насичений смак овочів, дозволяє довго зберігати консервацію та не забирає багато часу в процесі приготування.
Зберемо спершу всі необхідні інгредієнти: помідори (4 кг), цибулю (1 кг). Для приготування 1 літра маринаду також знадобляться: сіль (1 ст. ложка), цукор (1,5 ст. ложки), оцет 9% (50 мл).
Як приготувати помідори по-фінськи в домашніх умовах
Помийте та очистіть цибулю, наріжте напівкільцями. Помістіть її в друшляк і обдайте окропом. Цей простий лайфхак дозволить позбутися від гіркоти овоча. Ретельно промийте помідори, наріжте середніми за розміром шматочками.
Будь-яким зручним способом простерилізуйте банки, після чого розкладіть в кожну частину цибулі. Також щільно розподіліть по банкам і нарізані помідори (4 кг овочів вистачить приблизно на 12-13 банок). Зверху викладіть всю іншу цибулю.
Приготуйте маринад. Для цього просто закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор, оцет. Готовий маринад розлийте по банках. Далі прикрийте банки стерильними кришками та помістіть в каструлю з водою для стерилізації: банки заливаємо гарячою водою по "плечики", доводимо воду до кипіння і стерилізуємо ще 5-6 хвилин.
Після цього закатайте банки кришками та вкрийте їх ковдрою або пледом. Дайте повністю охолонути. На цьому ваші помідори по-фінськи готові. Зберігати їх варто в темному прохолодному місці. Відкриту банку - в холодильнику.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачну сиру аджику. Це найшвидший рецепт закуски, який відніме лише 15-20 хвилин.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.