Лайм

Як закрити на зиму в'ялені томати з прованськими травами: простий рецепт

З ними ваші спагетті або піца стануть ще смачнішими

Для багатьох господинь приготування заготовок на зиму вже стало звичкою. І якщо ви вже пробували робити закрутки за класичними рецептами, закрийте в'ялені томати з прованськими травами. Ними ви зможете урізноманітнити салати, спагетті, а також піцу. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: помідори (1 кг), оливкова олія (300 мл), велика морська сіль, часник (3 зубчики), прованські трави, сушений розмарин, суміш мелених перців.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування в'ялених томатів найкраще взяти досить м'ясисті помідори - ідеально підійде сорт сливка. Промиваємо їх під проточною водою, потім викладаємо на чистий рушник, щоб увібралася зайва волога.

Потім розрізаємо їх на половинки або четвертинки і акуратно вичищаємо насіння, а також обрізаємо місце кріплення плодоніжки.

Деко для запікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього щільним шаром підготовлені помідори - під час приготування вони зменшаться у розмірах. Солимо, перчимо, в середину кожного наливаємо краплю оливкової олії.

Духовку розігріваємо до 60-100°С і ставимо в неї помідори. Дверцята злегка відкриваємо - це необхідно для того, щоб волога випаровувалася швидше. Сушимо помідори близько 4-6 годин - в залежності від їх розміру. Якщо ваша духовка має функцію конвекції, то можна іноді знижувати температуру і вмикати цю функцію.

Після зазначеного проміжку часу дістаємо помідори і чекаємо, поки вони охолонуть. Тим часом готуємо банки - промиваємо їх із содою або миючим засобом, витираємо насухо. Часник очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими пластинками.

На дно кожної банки наливаємо трохи олії, кладемо кілька пластин часнику і висипаємо прованські трави. Потім викладаємо трохи помідорів, наступний шар - спеції і часник, і так, чергуючи, наповнюємо банку доверху.

У самому кінці додаємо розмарин і заливаємо помідори олією - щоб вона повністю покрила їх. Закриваємо герметично кришкою і прибираємо в темне прохолодне місце - найкраще до холодильника.

Таку заготовку можна зберігати не більше 6 місяців у холодильнику. Помідори і олія набудуть смаку прованських трав - їх можна додавати в салати, пасту, піцу і безліч інших страв.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вершники Апокаліпсису вже мчать на болота: ясновидець Хорс розповів про перемогу України

Український характерник Хорс пророкує два місяці важких боїв, після яких Україна отримає перемогу, а Росія запросить перемир'я

Помідори жовтіють і сохнуть: як врятувати розсаду і знищити шкідників

Розсада помідорів у відкритому грунті може почати жовтіти і сохнути. Розповідаємо, чим врятувати рослини

Ретроградний Сатурн принесе важливі кармічні уроки: що чекати в цей час

З 29 червня розпочинається період ретроградного Сатурна. Розповідаємо, що він означає і що можна чекати в цей час