Лайм

Закриваємо на зиму оригінальну зелену аджику: простий рецепт закуски

Для приготування аджики знадобиться не більше 15 хвилин

Французи часто жартують, мовляв, з хорошим соусом можна їсти навіть найжорсткішу підошву. Ми б, звичайно, не радили куштувати її навіть зі смачним Сацебелі, а от м'ясо з хорошою аджикою приготувати неодмінно варто. Якщо ви вже встигли заготовити класичну закуску, пропонуємо спробувати оригінальний рецепт зеленої аджики, яка порадує не тільки ароматом та смаком, але й вельми незвичайним виглядом.

Для приготування кількох порцій зеленої аджики варто зібрати наступні продукти: гострий зелений перець (4 шт), кінза (4 пучка), часник (6-8 зубчиків), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Готується аджика близько 15 хвилин, адже рецепт її приготування доволі простий.

Як приготувати домашню аджику

Промийте заготовлені інгредієнти. Очистіть часник, видаліть з перців насіння. Складіть всі продукти до блендера та збийте до отримання однорідної маси. Також це можна зробити за допомогою м'ясорубки.

Додайте до отриманої маси сіль, спробуйте на смак. На цьому зелена аджика готова. Розкладіть її по банках та закрийте їх поліетиленовими кришками. Зберігати аждіку варто в холодильнику.

Зелена аджика чудово підходить до овочів замість солі: до огірків, помідорів. Особливо смачною буде з м'ясом на грилі, курячими ніжками та крилами.

  • Читайте також на theLime, як закрити вдома не менш смачну аджику з яблуками - перевірений рецепт і поради.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати