Кінець літа - найгарячіша пора у багатьох господинь, адже потрібно встигнути зробити смачні заготовки на зиму. І якщо ви вже пробували готувати аджику з кабачків, закрийте також пікантну аджику з яблуками. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: помідори (1,5 кг), морква (0,5 кг), перець (0,5 кг), кислі яблука (0,5 кг), часник (300 г), гіркий червоний перець (3-4 шт.), рослинна олія (0,5 л), сіль.
Приготування:
Яблука промиваємо під проточною водою і очищаємо від шкірки. Потім вирізаємо серцевину, видаляємо кісточки і нарізаємо їх на невеликі кубики.
Томати також споліскуємо в воді, потім робимо на них невеликі надрізи ножем. Кладемо їх в окріп на 10-20 секунд і акуратно знімаємо шкірку. Справа в тому, що вона погано засвоюється організмом, а також псує зовнішній вигляд страви. Потім розрізаємо помідори на 4 частини.
Перці промиваємо, зрізаємо місця кріплення плодоніжки і очищаємо від насіння. Потім розрізаємо червоний і гострий перці навпіл та знову споліскуємо у воді.
Моркву ретельно промиваємо під проточною водою і очищаємо її від шкірки. Нарізаємо дрібними кубиками.
Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес або дрібно рубаємо ножем.
Викладаємо в блендер помідори, яблука, перці та моркву і подрібнюємо їх. Повинна вийти одноманітна пастоподібна маса.
Потім подрібнені інгредієнти перекладаємо в каструлю або сковороду з високими бортиками, наливаємо рослинну олію і ставимо на плиту. Тушкуємо цю масу близько 2 годин на середньому вогню, періодично помішуючи дерев'яною ложкою.
За 10-15 хвилин до готовності додаємо часник і сіль, перемішуємо. Даємо аджиці закипіти і відразу ж знімаємо з вогню.
Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Банки промиваємо з харчовою содою або миючим засобом, якщо вони невеликі - до 0,5 л - найкраще стерилізувати їх у мікрохвильовці. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки кип'ятимо у воді близько 10 хвилин.
Розливаємо гарячу аджику в стерильні банки, герметично закриваємо кришками і ставимо догори дном. Укутуємо теплим пледом і чекаємо, поки заготівля охолоне. Потім переставляємо в прохолодне темне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як закрити смачну аджику по-вірменськи.
- Читайте також на theLime, як зробити на зиму томатний соус Сацебелі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.