Лайм

Як закрити смачну аджику по-абхазьки: швидкий рецепт

Простий і доволі оригінальний рецепт для любителів гострої аджики

Сезон консервації в самому розпалі, а це завжди чудова можливість експериментувати на кухні та додавати в колекцію заготовок щось нове та незвичайне. Для всіх любителів класичної аджики згадуємо рецепт аджики по-абхазьки з часником, базиліком та волоськими горіхами.

Щоб приготувати таку аджику, знадобляться наступні продукти: гострий червоний перець (500 г), часник (10-15 зубчиків), мелений коріандр (3 ч. ложки), насіння кропу або фенхель (2 ч. ложки), сушений базилік (2 ч . ложки), горіхи волоські (8-10 шт), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати домашню аджику по-абхазьки

Спершу варто підготувати перці. Ретельно промийте їх та видаліть корінці. Залийте в мисці холодною водою і залиште на 2-3 години. Тим часом подрібніть всі спеції у кавомолці або блендером до стану однорідного порошку.

Дістаньте перець з води та разом з волоськими горіхами двічі пропустіть через м'ясорубку. Робити це краще в рукавичках, тому що перець може подразнювати шкіру рук.

До отриманої маси додайте подрібнені спеції, сіль. Ретельно все перемішайте. Готову аджику розкладіть по стерилізованих банках і зберігайте в холодильнику.

Аджика ідеально доповнить страви з м'яса, може виступати як намазки на хліб та навіть овочі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні