Лайм

Як закрити смачну аджику по-абхазьки: швидкий рецепт

Простий і доволі оригінальний рецепт для любителів гострої аджики

Сезон консервації в самому розпалі, а це завжди чудова можливість експериментувати на кухні та додавати в колекцію заготовок щось нове та незвичайне. Для всіх любителів класичної аджики згадуємо рецепт аджики по-абхазьки з часником, базиліком та волоськими горіхами.

Щоб приготувати таку аджику, знадобляться наступні продукти: гострий червоний перець (500 г), часник (10-15 зубчиків), мелений коріандр (3 ч. ложки), насіння кропу або фенхель (2 ч. ложки), сушений базилік (2 ч . ложки), горіхи волоські (8-10 шт), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати домашню аджику по-абхазьки

Спершу варто підготувати перці. Ретельно промийте їх та видаліть корінці. Залийте в мисці холодною водою і залиште на 2-3 години. Тим часом подрібніть всі спеції у кавомолці або блендером до стану однорідного порошку.

Дістаньте перець з води та разом з волоськими горіхами двічі пропустіть через м'ясорубку. Робити це краще в рукавичках, тому що перець може подразнювати шкіру рук.

До отриманої маси додайте подрібнені спеції, сіль. Ретельно все перемішайте. Готову аджику розкладіть по стерилізованих банках і зберігайте в холодильнику.

Аджика ідеально доповнить страви з м'яса, може виступати як намазки на хліб та навіть овочі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою