Лайм

Як закрити смачну аджику на зиму: класичний рецепт

Ця закуска чудово доповнить м'ясні страви

Середина літа для багатьох господинь - найспекотніша пора, адже потрібно встигнути приготувати різні заготовки на зиму. І якщо ви вже зробили кілька баночок квашених огірків, радимо також закрити пікантну аджику, яка доповнить смак м'ясних страв і гарнірів. theLime ділиться рецептом її приготування.

Інгредієнти: помідори (1,2 кг), морква (500 г), солодкий перець (500 г), гіркий перець (120 г), часник (100 г), цукор (100 г), рослинна олія (100 мл), оцет столовий 9% (100 мл), сіль (0,5 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Овочі для аджики добре промиваємо під проточною водою. Солодкий перець очищаємо від насіння, моркву чистимо, а помідори обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку, а також зрізаємо місця кріплення плодоніжки. Гіркий перець за бажанням очищаємо від насіння: з ним вийде більш гостра аджика, а без нього - навпаки.

Потім беремо блендер, м'ясорубку або кухонний комбайн і подрібнюємо всі овочі. Це можна зробити по черзі або завантаживши всі інгредієнти відразу.

Викладаємо подрібнені овочі в каструлю з товстим дном, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо близько години, періодично помішуючи, щоб овочі не пригоріли. Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес, тремо на терці або дрібно рубаємо ножем.

Поки варяться овочі, стерилізуємо банки. Для аджики найкраще взяти невеликі баночки - 0,2, 0,3, 0,45 і 0,5 л. Відповідно стерилізувати їх зручно в мікрохвильовій печі. Перед тим, як це робити, миємо їх під проточною водою, витираємо, потім наливаємо всередину близько 100 мл холодної води і ставимо їх до мікрохвильовки на найбільшу потужність на 5-10 хвилин. Кришки можна простерилізувати у киплячій воді на плиті.

Після того, як овочі проварилися близько години, додаємо часник, рослинну олію, сіль і цукор. Перемішуємо і проварюємо ще близько 15-20 хвилин.

У самому кінці додаємо оцет, перемішуємо, даємо прокипіти близько 1-2 хвилин і вимикаємо вогонь. Розкладаємо гарячу аджику в стерильні банки, закриваємо або закочуємо кришками. Перевертаємо заготовки догори дном і накриваємо пледом або теплою ковдрою. У такому положенні вони повинні стояти до тих пір, поки не охолонуть.

Потім перекладаємо банки з аджикою в темне прохолодне місце - підвал або комору. Ось і все - відкриваємо смачну аджику взимку і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю