Лайм

Як приготувати смачний домашній кетчуп із додаванням яблук: покроковий рецепт

Зробіть його на дозвіллі

Багато господинь ламають голову, що приготувати з сезонних овочів. І якщо ви вже пробували робити заготовку для борщу, спробуйте приготувати домашній кетчуп з яблуками. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: помідори (2 кг), цибуля ріпчаста (200 г), яблука (250 г), столовий оцет (80 мл), гвоздика (0,25 ч. л.), цукор (220 г), кухонна сіль (1 ст. л.), кориця (0,5 ч. л.), перець гострий мелений (2 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Помідори промиваємо під проточною водою, пропускаємо через соковижималку, щоб отримати чистий томатний сік.

Цибулю чистимо від лушпиння і ріжемо на кілька частин, яблука споліскуємо в воді, чистимо, вирізаємо серцевину і нарізаємо. Викладаємо цибулю і яблука в блендер і перемелюємо до однорідного стану.

Беремо велику каструлю, виливаємо в неї томатний сік і пюре з яблук та цибулі, також для гостроти можна додати перець чилі. Перемішуємо і ставимо тушкуватися на середній вогонь.

Коли маса закипить, додаємо цукор, сіль, оцет, гвоздику, корицю і мелений перець. Все ретельно перемішуємо і уварюємо кетчуп, постійно помішуючи. Зазвичай на цей процес йде близько двох годин.

Якщо ми плануємо закривати кетчуп на зиму, простерилізуємо банки і кришки. Банки найкраще взяти невеликого розміру - до 0,5 л. Промиваємо їх із содою в проточній воді, наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо в мікрохвильовку на найбільшу потужність на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятимо у воді близько 8-10 хвилин.

Розливаємо гарячий кетчуп з яблуками в стерильні банки і закочуємо кришками. Потім перевертаємо їх догори дном і укутуємо в теплий плед або ковдру приблизно на добу - за цей час вони повинні охолонути. Згодом прибираємо в тепле прохолодне місце до зими.

Подаємо ароматний кетчуп до м'ясних страв або до смаженої картоплі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні