Лайм

Як закрити смачне лечо з баклажанами на зиму: простий рецепт

Скуштуйте духмяну закуску до страв із м'яса

Лечо з баклажанами - не тільки оригінальний варіант популярної сезонної закуски, а й можливість смачно об'єднати класичне лечо із синенькими. Простий рецепт не забере багато часу і дозволить поповнити колекцію заготовок на зиму ще одним незамінним елементом до м'ясних страв.

Щоб приготувати лечо з баклажанами, зберемо такі продукти: баклажани (7 шт), солодкий перець (7 шт), цибулю (7 шт), томатний сік (1,5 л), олію (200 мл), оцет 3% (100 мл), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати смачне лечо в домашніх умовах

Ретельно промийте баклажани, протріть насухо, видаліть корінці. Далі наріжте овоч кубиками. Очистіть цибулю, наріжте дрібно. Очистіть перець від насіння і також наріжте кубиками.

Помістіть всі подрібнені овочі в простору каструлю, посоліть, додайте томатний сік. Далі нагрівайте отриману масу в каструлі до закипання, після чого варіть ще 20-25 хвилин і не забувайте помішувати.

Вимийте банки, простерилизуйте будь-яким зручним способом. Розкладіть по банкам лечо з баклажанами і закатайте. Готову закуску варто зберігати в темному і прохолодному місці, відкриту банку - в холодильнику.

  • Уже підготували на зиму ароматну аджику? Читайте також на theLime, як закрити смачну аджику по-абхазьки. Простий і доволі оригінальний рецепт для любителів гострого.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно