Лайм

Як закрити смачне лечо з баклажанами на зиму: простий рецепт

Скуштуйте духмяну закуску до страв із м'яса

Лечо з баклажанами - не тільки оригінальний варіант популярної сезонної закуски, а й можливість смачно об'єднати класичне лечо із синенькими. Простий рецепт не забере багато часу і дозволить поповнити колекцію заготовок на зиму ще одним незамінним елементом до м'ясних страв.

Щоб приготувати лечо з баклажанами, зберемо такі продукти: баклажани (7 шт), солодкий перець (7 шт), цибулю (7 шт), томатний сік (1,5 л), олію (200 мл), оцет 3% (100 мл), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати смачне лечо в домашніх умовах

Ретельно промийте баклажани, протріть насухо, видаліть корінці. Далі наріжте овоч кубиками. Очистіть цибулю, наріжте дрібно. Очистіть перець від насіння і також наріжте кубиками.

Помістіть всі подрібнені овочі в простору каструлю, посоліть, додайте томатний сік. Далі нагрівайте отриману масу в каструлі до закипання, після чого варіть ще 20-25 хвилин і не забувайте помішувати.

Вимийте банки, простерилизуйте будь-яким зручним способом. Розкладіть по банкам лечо з баклажанами і закатайте. Готову закуску варто зберігати в темному і прохолодному місці, відкриту банку - в холодильнику.

  • Уже підготували на зиму ароматну аджику? Читайте також на theLime, як закрити смачну аджику по-абхазьки. Простий і доволі оригінальний рецепт для любителів гострого.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці