Лайм

Як закрити смачне лечо з баклажанами на зиму: простий рецепт

Скуштуйте духмяну закуску до страв із м'яса

Лечо з баклажанами - не тільки оригінальний варіант популярної сезонної закуски, а й можливість смачно об'єднати класичне лечо із синенькими. Простий рецепт не забере багато часу і дозволить поповнити колекцію заготовок на зиму ще одним незамінним елементом до м'ясних страв.

Щоб приготувати лечо з баклажанами, зберемо такі продукти: баклажани (7 шт), солодкий перець (7 шт), цибулю (7 шт), томатний сік (1,5 л), олію (200 мл), оцет 3% (100 мл), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати смачне лечо в домашніх умовах

Ретельно промийте баклажани, протріть насухо, видаліть корінці. Далі наріжте овоч кубиками. Очистіть цибулю, наріжте дрібно. Очистіть перець від насіння і також наріжте кубиками.

Помістіть всі подрібнені овочі в простору каструлю, посоліть, додайте томатний сік. Далі нагрівайте отриману масу в каструлі до закипання, після чого варіть ще 20-25 хвилин і не забувайте помішувати.

Вимийте банки, простерилизуйте будь-яким зручним способом. Розкладіть по банкам лечо з баклажанами і закатайте. Готову закуску варто зберігати в темному і прохолодному місці, відкриту банку - в холодильнику.

  • Уже підготували на зиму ароматну аджику? Читайте також на theLime, як закрити смачну аджику по-абхазьки. Простий і доволі оригінальний рецепт для любителів гострого.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг