Лечо з баклажанами - не тільки оригінальний варіант популярної сезонної закуски, а й можливість смачно об'єднати класичне лечо із синенькими. Простий рецепт не забере багато часу і дозволить поповнити колекцію заготовок на зиму ще одним незамінним елементом до м'ясних страв.
Щоб приготувати лечо з баклажанами, зберемо такі продукти: баклажани (7 шт), солодкий перець (7 шт), цибулю (7 шт), томатний сік (1,5 л), олію (200 мл), оцет 3% (100 мл), сіль (за смаком).
Як приготувати смачне лечо в домашніх умовах
Ретельно промийте баклажани, протріть насухо, видаліть корінці. Далі наріжте овоч кубиками. Очистіть цибулю, наріжте дрібно. Очистіть перець від насіння і також наріжте кубиками.
Помістіть всі подрібнені овочі в простору каструлю, посоліть, додайте томатний сік. Далі нагрівайте отриману масу в каструлі до закипання, після чого варіть ще 20-25 хвилин і не забувайте помішувати.
Вимийте банки, простерилизуйте будь-яким зручним способом. Розкладіть по банкам лечо з баклажанами і закатайте. Готову закуску варто зберігати в темному і прохолодному місці, відкриту банку - в холодильнику.
- Уже підготували на зиму ароматну аджику? Читайте також на theLime, як закрити смачну аджику по-абхазьки. Простий і доволі оригінальний рецепт для любителів гострого.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.