Лайм

Як приготувати смачне лечо з кабачків і перцю: простий рецепт

Така закуска допоможе урізноманітнити страви з м'яса і риби

В арсеналі кожної господині є кілька фірмових закусок, якими вона любить дивувати свою сім'ю або гостей. І якщо ви вже закрили салат із кабачків, помідорів і перцю на зиму, спробуйте також зробити лечо з цих овочів. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом закуски, перед якою не встоїть ніхто.

Інгредієнти: помідори (1,5 кг), кабачки (500 г), перець болгарський (800 г), цибуля ріпчаста (200 г), часник (2-3 зубчики), перець гострий (1 шт.), рослинна олія (70 мл), оцет 9% (3 ст. л.), цукор (2 ст. л.), сіль (1 ст. л.), перець чорний горошком (5-7 шт.), перець духмяний горошком (3 шт.), гвоздика (3 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку зробимо томатну основу. Для цього необхідно промити під проточною водою помідори, нарізати їх довільними шматочками. Кидаємо їх у каструлю і варимо приблизно 15-20 хвилин.

Болгарський перець споліскуємо в воді, очищаємо від насіння і прожилок та ріжемо тонкими смужками.

Кабачки очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо середнім кубиком. Цибулю чистимо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

Після того, як помідори зварилися, подрібнюємо їх за допомогою блендера в однорідну масу. Потім перетираємо їх через сито і знову відправляємо в каструлю. Проварюємо близько 10 хвилин на середньому вогні. Якщо з'являється піна - знімаємо її.

Коли томатна основа загусне, додаємо в неї нарізані перець, цибулю, сіль, цукор, спеції та олію. Проварюємо все разом близько 15 хвилин, потім додаємо кабачок і варимо ще 15-20 хвилин.

Тим часом очищаємо гострий перець від насіння і ріжемо дуже дрібно. Часник пропускаємо через прес. Додаємо за 5 хвилин до закінчення варіння ці інгредієнти, а також оцет.

Банки і кришки миємо з харчовою содою або миючим засобом. Кришки проварюємо в киплячій воді або обдаємо окропом. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі.

Розливаємо лечо в банки і щільно закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного охолодження. Потім прибираємо в прохолодне темне місце, а взимку відкриваємо банку і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні