Літо - час стиглих, соковитих яблук, які так і ваблять своїм ароматом. Ну як тут втриматися і не приготувати до чаю ніжну шарлотку, до того ж рецепт її дуже навіть простий. Якщо ви спробували класичний пиріг з яблуками, пропонуємо урізноманітнити меню та побалувати себе не менш смачною сирною шарлоткою з яблучною начинкою.
Для приготування сирної шарлотки знадобляться наступні продукти: яблука (400 г), борошно (100 г), цукор (50 г), сир 0% (100 г), яйця (3 шт), ванільний цукор (5 г), розпушувач тіста (1,5 ч. ложки).
Як приготувати смачну шарлотку в домашніх умовах
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для шарлотки, промийте яблука, очистіть від шкірки та наріжте кубиками. Далі сміливо розігрівайте духовки до 190 градусів. Процес приготування основи забере зовсім небагато часу.
Розбийте в миску яйця. Додайте цукор і ванільний цукор, збивайте їх до отримання однорідної маси - цукор розчиниться, а нагорі з'явиться густа піна. Після цього просійте борошно з розпушувачем і додайте до яєць невеликими порціями, помішуючи.
Збивши загальну масу з борошном, додайте до неї сир і ще раз ретельно збийте. Додайте в тісто шарлотки нарізані яблука та перемішайте.
Готову основу викладіть у форму для випікання. Попередньо посудину можна змастити вершковим маслом або маргарином, щоб у процесі випічки тісто не прилипало до її стінок.
Випікайте шарлотку в духовці при 190 градусах 30-40 хвилин. Її готовність можна перевірити зубочисткою - проткніть верхівку, і якщо зубочистка залишилася сухою, десерт можна діставати з духовки.
Вийміть шарлотку з форми і дайте трохи охолонути. При бажанні готовий десерт можна прикрасити цукровою пудрою, шоколадом, горіхами, фруктами.
- Поки на дворі літо, не втрачайте можливість експериментувати з фруктами. Читайте також на theLime, як приготувати ароматну шарлотку з персиком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.