Лайм

Як приготувати смачну сирну шарлотку з яблуками: простий рецепт

Оригінальний десерт не забере багато часу і порадує незвичайним смаком

Літо - час стиглих, соковитих яблук, які так і ваблять своїм ароматом. Ну як тут втриматися і не приготувати до чаю ніжну шарлотку, до того ж рецепт її дуже навіть простий. Якщо ви спробували класичний пиріг з яблуками, пропонуємо урізноманітнити меню та побалувати себе не менш смачною сирною шарлоткою з яблучною начинкою.

Для приготування сирної шарлотки знадобляться наступні продукти: яблука (400 г), борошно (100 г), цукор (50 г), сир 0% (100 г), яйця (3 шт), ванільний цукор (5 г), розпушувач тіста (1,5 ч. ложки).

Фото: Pixabay

Як приготувати смачну шарлотку в домашніх умовах

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для шарлотки, промийте яблука, очистіть від шкірки та наріжте кубиками. Далі сміливо розігрівайте духовки до 190 градусів. Процес приготування основи забере зовсім небагато часу.

Розбийте в миску яйця. Додайте цукор і ванільний цукор, збивайте їх до отримання однорідної маси - цукор розчиниться, а нагорі з'явиться густа піна. Після цього просійте борошно з розпушувачем і додайте до яєць невеликими порціями, помішуючи.

Збивши загальну масу з борошном, додайте до неї сир і ще раз ретельно збийте. Додайте в тісто шарлотки нарізані яблука та перемішайте.

Готову основу викладіть у форму для випікання. Попередньо посудину можна змастити вершковим маслом або маргарином, щоб у процесі випічки тісто не прилипало до її стінок.

Випікайте шарлотку в духовці при 190 градусах 30-40 хвилин. Її готовність можна перевірити зубочисткою - проткніть верхівку, і якщо зубочистка залишилася сухою, десерт можна діставати з духовки.

Вийміть шарлотку з форми і дайте трохи охолонути. При бажанні готовий десерт можна прикрасити цукровою пудрою, шоколадом, горіхами, фруктами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину