Чимало господинь полюбляють експериментувати на кухні, додаючи в класичні рецепти нові інгредієнти. І якщо ви вже готували традиційну шарлотку з яблуками, спробуйте зробити її з персиками. theLime ділиться з вами перевіреним і швидким рецептом.
Інгредієнти: персики (4-6 шт.), борошно (1 склянка), цукор (1 ст.), яйця (4 шт.), розпушувач для тіста (1 ч. л.), цукрова пудра (для посипки).
Приготування:
Борошно і розпушувач просіюємо через сито - це можна зробити навіть кілька разів, щоб випічка вийшла повітряною.
Потім в іншому посуді збиваємо яйця з цукром - бажано, щоб яйця були кімнатної температури. Далі змішуємо за допомогою вінчика яєчну суміш з борошняною - вийде рідке тісто, що по консистенції нагадує густу сметану.
Персики промиваємо під проточною водою, виймаємо кісточки і нарізаємо великими шматочками. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером. Викладаємо нарізані шматочки персика в форму.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Заливаємо шматочки персиків тістом і розрівнюємо силіконовою лопаткою. Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин.
Готовність шарлотки можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки.
Подаємо апетитну шарлотку, посипавши її зверху цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома ніжний бісквітний торт Пломбір.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжний бісквіт на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.