Лайм

Печемо вдома швидку шарлотку з яблуком: простий рецепт до чаю

Цей рецепт зможе повторити навіть господиня-початківець

Літо - час сімейних посиденьок за чашкою чаю зі смачною випічкою. І якщо ви вже досконало навчилися робити ніжний бісквіт на кефірі, радимо також зробити на дозвіллі шарлотку з яблуками. theLime ділиться з вами смачним і швидким рецептом.

Інгредієнти: яблука (4-5 шт.), яйця (4 шт.), борошно (1 склянка), цукор (1 склянка), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), вершкове масло (30 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування шарлотки бажано взяти яблука кислих сортів. Миємо їх під проточною водою, за бажанням - очищаємо шкірку.

Вирізаємо з яблук серцевину і нарізаємо їх кубиками або часточками.

Борошно з розпушувачем просіюємо через сито - це можна зробити навіть кілька разів, щоб наситити його киснем, що сприятливо позначиться на кінцевому результаті випічки.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і щіпку солі. Збиваємо за допомогою вінчика вручну або міксером - повинна утворитися світла густа маса. Потім змішуємо разом яйця з цукром і просіяне борошно.

Якщо яблука нарізані кубиками, викладаємо їх у тісто і все ретельно перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, потім виливаємо в неї тісто з яблуками або ж викладаємо половину тіста, потім часточки яблук і зверху заливаємо їх тістом.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо шарлотку близько 25-50 хвилин - залежно від потужності духовки і розміру форми.

Потім витягуємо її із духовки і даємо охолонути. Також для краси можна присипати цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні