Літо - час сімейних посиденьок за чашкою чаю зі смачною випічкою. І якщо ви вже досконало навчилися робити ніжний бісквіт на кефірі, радимо також зробити на дозвіллі шарлотку з яблуками. theLime ділиться з вами смачним і швидким рецептом.
Інгредієнти: яблука (4-5 шт.), яйця (4 шт.), борошно (1 склянка), цукор (1 склянка), розпушувач (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), вершкове масло (30 г).
Приготування:
Для приготування шарлотки бажано взяти яблука кислих сортів. Миємо їх під проточною водою, за бажанням - очищаємо шкірку.
Вирізаємо з яблук серцевину і нарізаємо їх кубиками або часточками.
Борошно з розпушувачем просіюємо через сито - це можна зробити навіть кілька разів, щоб наситити його киснем, що сприятливо позначиться на кінцевому результаті випічки.
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і щіпку солі. Збиваємо за допомогою вінчика вручну або міксером - повинна утворитися світла густа маса. Потім змішуємо разом яйця з цукром і просіяне борошно.
Якщо яблука нарізані кубиками, викладаємо їх у тісто і все ретельно перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, потім виливаємо в неї тісто з яблуками або ж викладаємо половину тіста, потім часточки яблук і зверху заливаємо їх тістом.
Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо шарлотку близько 25-50 хвилин - залежно від потужності духовки і розміру форми.
Потім витягуємо її із духовки і даємо охолонути. Також для краси можна присипати цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати шоколадну ковбаску з горіхами.
- Читайте також на theLime, як закрити смачний компот із абрикосів на зиму без стерилізації.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.