Лайм

Як спекти смачну шарлотку з яблуками по-французьки: простий рецепт

Спробуйте оригінальну версію популярного десерту

Французька шарлотка - той самий яблучний пиріг, який ми так любимо з дитинства. Але особливість її в тому, що в процесі приготування вам не доведеться гратися з тістом як у класичному рецепті, адже готується вона із залишків білого хліба та яблук. Звучить дивно? Можливо, та повірте, з цього й справді можна створити чудовий десерт.

Щоб приготувати яблучну шарлотку за французьким рецептом, варто зібрати наступні інгредієнти: злегка черствий, але не сухий білий хліб (220 г), яйця (2 шт), цукор (0,75 склянки), молоко (1 склянка), яблука (500 г), горіхи волоські (50 г), сухарі товчені або печиво (5 ст. ложок), олію (30 г) та цукрову пудру (5 ст. ложок).

Фото: Pixabay

Як приготувати яблучну шарлотку по-французьки

Збийте в посудині яйця з цукром до утворення піни. Підігрійте молоко, додайте до одержаної маси та знову добре збийте міксером. Після цього наріжте невеликими кубиками хліб і залийте його яєчно-молочної масою. Дайте настоятися 40 хвилин.

Тим часом подрібніть горіхи в крихту, очистіть яблука та теж наріжте кубиками. Змішайте яблука з горіхами і додайте до суміші з яєць і молока. Ретельно перемішайте і вирушайте розігрівати духовку до 200 градусів.

Форму для випічки змастіть маслом і посипте стінки товченими сухарями або подрібненим печивом. Після цього викладіть готову масу до форми рівним шаром. Ущільніть її, зверху посипте волоськими горіхами і полийте олією.

Випікайте французьку шарлотку близько 30 хвилин. Готовий десерт варто дістати з плити та дати йому охолонути. При бажанні його можна прикрасити цукровою пудрою, шоколадом, цукатами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні