Лайм

Як закрити болгарське лечо з томатним соком: простий рецепт

Для приготування лечо знадобиться не більше 40 хвилин

Кілька заздалегідь заготовлених баночок лечо завжди виручать господиню в холодні сезони. Овочеву закуску можна подавати на стіл як салат і в якості приправи до м'ясних страв. Якщо у вашій колекції заготовок вже є лечо з баклажанами, пропонуємо доволі простий рецепт закуски по-болгарськи з томатним соком.

Щоб приготувати домашнє лечо, варто зібрати наступні продукти: перець болгарський (6 шт), сік томатний (1 л), оцет 9% (100 мл), цукор (200 г), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати болгарський лечо в домашніх умовах

Перше, що варто приготувати - маринад. Змішайте томатний сік з оцтом, цукром та сіллю. Далі промийте перці, очистіть, видалити насіння та нарізати їх невеликими шматочками.

Помістіть перці в маринад, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть у маринаді на малому вогні поки перець не стане жовтуватим і м'яким. Зазвичай для цього необхідно близько 15 хвилин.

По готовності розкладіть лечо по стерильним банкам і закатайте. Зберігати сезонну закуску варто в льосі або ж холодильнику.

  • Читайте також на theLime, як закрити ароматний ніжинський салат з огірків на зиму. Простий рецепт забере небагато часу, але завжди порадує чудовим смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні