Кілька заздалегідь заготовлених баночок лечо завжди виручать господиню в холодні сезони. Овочеву закуску можна подавати на стіл як салат і в якості приправи до м'ясних страв. Якщо у вашій колекції заготовок вже є лечо з баклажанами, пропонуємо доволі простий рецепт закуски по-болгарськи з томатним соком.
Щоб приготувати домашнє лечо, варто зібрати наступні продукти: перець болгарський (6 шт), сік томатний (1 л), оцет 9% (100 мл), цукор (200 г), сіль (за смаком).
Як приготувати болгарський лечо в домашніх умовах
Перше, що варто приготувати - маринад. Змішайте томатний сік з оцтом, цукром та сіллю. Далі промийте перці, очистіть, видалити насіння та нарізати їх невеликими шматочками.
Помістіть перці в маринад, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть у маринаді на малому вогні поки перець не стане жовтуватим і м'яким. Зазвичай для цього необхідно близько 15 хвилин.
По готовності розкладіть лечо по стерильним банкам і закатайте. Зберігати сезонну закуску варто в льосі або ж холодильнику.
- Читайте також на theLime, як закрити ароматний ніжинський салат з огірків на зиму. Простий рецепт забере небагато часу, але завжди порадує чудовим смаком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.