Лайм

Як закрити смачний ніжинський салат з огірків на зиму: простий рецепт

З цією закускою ваші страви стануть ще смачнішими

Літо - час сезонних заготовок. І якщо ви вже закрили салат із кабачків, помідорів і перцю, радимо спробувати зробити ніжинський салат з огірків. За цим рецептом огірки виходять дуже смачними і хрусткими. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: огірки (1 кг), цибуля ріпчаста (0,5 кг), цукор (0,5 ч. л.), перець горошком (2 шт.), сіль (2 ч. л.), оцет (1 ст. л.), кріп (50 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Огірки найкраще взяти невеликого розміру. Заливаємо їх холодною відфільтрованою водою і залишаємо в такому вигляді приблизно на 3-4 години або на всю ніч.

Потім промиваємо їх ще раз і нарізаємо тонкими півкільцями. Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння і нарізаємо тонкими кільцями. Кріп споліскуємо під водою і викладаємо на паперові рушники, щоб трохи увібралася зайва рідина. Дрібно рубаємо ножем.

Всі нарізані овочі змішуємо в мисці - таким чином салат готовий. Тим часом готуємо посуд: банки миємо під водою з содою або миючим засобом. Стерилізуємо будь-яким зручним способом - на паровій бані, в духовці або мікрохвильовій печі.

Металеві кришки кип'ятимо в каструлі з водою протягом 10 хвилин, а пластикові вимиваємо і обдаємо окропом. У кожну банку кладемо по 2 горошинки чорного перцю, потім - салат, дуже щільно утрамбовуючи його ложкою. Додаємо сіль, цукор і вливаємо оцет.

Кип'ятимо воду і вливаємо її в кожну банку доверху. Накриваємо чистими кришками і залишаємо на 20 хвилин у такому вигляді. Потім розігріваємо духовку до 100°С і ставимо в неї банки з салатом. Через 5 хвилин збільшуємо температуру до 120°С і залишаємо банки ще на 10 хвилин. Потім вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і чекаємо, поки салат охолоне. При необхідності - заливаємо ще окріп в банки.

Потім герметично закриваємо салат кришками. Зберігати його можна як при кімнатній температурі, так і в холодильнику або погребі.

Подаємо закуску з відвареною картоплею або пюре, запеченою рибою та м'ясом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину