Лайм

Як приготувати смачні баклажани по-корейськи: простий рецепт

Запашний овочевий салат доповнить будь-який гарнір і прикрасить стіл

Літо балує нас достатком овочів, з яких можна приготувати різноманітні страви та закуски. Звичайно, з року в рік в трендах сезону виявляються страви з кабачків і баклажанів. Згадуємо сьогодні рецепт пікантної закуски, яка прикрасить будь-який стіл і доповнить практично кожен гарнір. Готуємо баклажани по-корейськи.

Щоб приготувати цей легкий і зовсім нехитрий салат із баклажанів, варто зібрати наступні продукти: баклажани (4 шт), помідори (2 шт), болгарський перець (2 шт), моркву (1 шт), цибулю (1 шт), часник (3 зубчики), оцет яблучний 9% (1 ст. ложка), лимонний сік (1 ст. ложка), олію (4 ст. ложки), цукор (1 ч. ложка), сіль (за смаком), чорний мелений перець ( за смаком).

Любителі прянощів і кулінарних експериментів можуть також урізноманітнити баклажани такими добавками: мелений червоний перець (за смаком), свіжа петрушка (за смаком), мелений коріандр (1 ч. ложка), кунжут (1 ч. ложка), мед (1 ч. ложка ), соєвий соус (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати баклажани по-корейськи

Ретельно промийте баклажани, видаліть корінці. Наріжте їх уздовж тонкими смужками, посипте сіллю та добре перемішайте. Залиште на 30-40 хвилин.

Тим часом помийте та очистіть цибулю, наріжте тонкими півкільцями. Промийте та дрібно наріжте зелень. Часник подрібніть за допомогою преса.

Очистіть моркву, промийте та натріть на крупній тертці. Промийте перці, видаліть корінці та очистіть від насіння. Наріжте їх тонкою соломкою. Промийте помідори і теж наріжте їх соломкою.

Поверніться до баклажанів. Промийте їх холодною водою та відіжміть зайву рідину. Розігрійте сковороду, влийте олію та через деякий час викладіть до неї баклажани. Обсмажуйте їх на середньому вогні 7-10 хвилин і не забувайте помішувати. По готовності викладіть в посудину і дайте охолонути.

В ту ж посудину додайте всі інші інгредієнти, посипте овочі коріандром, перцем, кунжутом, змішайте з медом, часником і зеленню. Все ретельно перемішайте, додайте оцет і соєвий соус. Спробуйте на смак. Можливо, знадобиться ще рослинно масло, сіль або перець.

Все ретельно перемішайте і помістіть у холодильник на добу. Дайте баклажанам настоятися і подавайте в охолодженому вигляді.

  • Читайте також на theLime, як закрити смачне лечо з баклажанами на зиму. Простий рецепт подарує вам ароматну і незамінну закуску до страв із м'яса.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею