Любителі хрустких дерунів часто опиняються перед важким вибором - приготувати улюблену страву з кабачка чи картоплі. Але ж є і третій варіант - ароматні деруни з обох інгредієнтів, які також будуть неймовірно смачними зі сметаною та зеленню.
Щоб приготувати кабачково-картопляні деруни, варто зібрати наступні продукти: кабачки (900 г), картопля (300 г), цибуля ріпчаста (100 г), борошно пшеничне (4 ст. ложки), яйця (2 шт), вершки (50 мл), кріп свіжий (за смаком), сіль та перець мелений (теж за смаком), олія (для смаження), сметана (для подачі на стіл).
Як приготувати хрусткі деруни з кабачка та картоплі
Помийте та очистіть кабачки з картоплею, натріть їх на дрібній тертці та відіжміть зайву рідину. Далі почистіть цибулю, натріть її на тертці побільше та додайте до отриманої маси з кабачків та картоплі.
Додайте туди ж яйця, борошно, вершки, дрібно нарізаний кріп. Посоліть, поперчіть. Ретельно все перемішайте та спробуйте на смак.
Влийте до розігрітої сковороди олію. Ложкою викладіть тісто з картоплі та кабачків на сковороду, формуючи деруни. Смажте на середньому вогні, перевертаючи з боку на бік. Ознакою готовності буде рум'яна скоринка.
Подавайте деруни теплими та заправляйте сметаною. Замінити її також можна натуральним йогуртом.
- Читайте також на theLime, як приготувати класичні деруни з сиром та зеленню на сніданок. Ось простий рецепт, перед яким не встояти.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.