Лайм

Як приготувати смачні деруни з кабачка та картоплі: простий рецепт

Ідеальний варіант, якщо ви так і не визначилися - деруни з кабачка чи картоплі

Любителі хрустких дерунів часто опиняються перед важким вибором - приготувати улюблену страву з кабачка чи картоплі. Але ж є і третій варіант - ароматні деруни з обох інгредієнтів, які також будуть неймовірно смачними зі сметаною та зеленню.

Щоб приготувати кабачково-картопляні деруни, варто зібрати наступні продукти: кабачки (900 г), картопля (300 г), цибуля ріпчаста (100 г), борошно пшеничне (4 ст. ложки), яйця (2 шт), вершки (50 мл), кріп свіжий (за смаком), сіль та перець мелений (теж за смаком), олія (для смаження), сметана (для подачі на стіл).

Фото: Pixabay

Як приготувати хрусткі деруни з кабачка та картоплі

Помийте та очистіть кабачки з картоплею, натріть їх на дрібній тертці та відіжміть зайву рідину. Далі почистіть цибулю, натріть її на тертці побільше та додайте до отриманої маси з кабачків та картоплі.

Додайте туди ж яйця, борошно, вершки, дрібно нарізаний кріп. Посоліть, поперчіть. Ретельно все перемішайте та спробуйте на смак.

Влийте до розігрітої сковороди олію. Ложкою викладіть тісто з картоплі та кабачків на сковороду, формуючи деруни. Смажте на середньому вогні, перевертаючи з боку на бік. Ознакою готовності буде рум'яна скоринка.

Подавайте деруни теплими та заправляйте сметаною. Замінити її також можна натуральним йогуртом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Нігті кольору перлів – витончений тренд 2024 року: модні ідеї для випускного

Що таке перламутровий манікюр, як його ще називають, а також якими дизайнами та ефектами його можна урізноманітнити на випускний  

Чому на кущах полуниці після цвітіння немає ягід: причини, про які мало хто знає

Через які поширені причини кущі полуниці можуть не плодоносити після цвітіння, а також у яких випадках можна допомогти рослинам

Рецепт львівського сирника, який завжди вдається: як приготувати з лимонною цедрою і шоколадом

Як у домашніх умовах приготувати десерт львівський сирник із кисломолочного сиру, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати близьких