Лайм

Як приготувати смачну шарлотку з яблуком на швидку руку: простий рецепт

Для приготування ароматного десерту знадобиться не більше півгодини

Не завжди ніжний, м'який та ароматний десерт зажадає від вас півдня кулінарних експериментів. Адже якщо банально немає часу на випікання домашніх тортів, завжди можна закрити термінове питання простою та смачною шарлоткою з яблуками. Згадуємо сьогодні рецепт шарлотки, який забере не більше ніж півгодини.

Щоб приготувати швидку невелику шарлотку, зберіть наступні продукти: яблука (2-3 шт), яйце (1 шт), молоко (120 г), масло вершкове (30-40 г), цукор - (70 г), цукор для посипання (1-2 ст. ложки), ванільний цукор (10 г), борошно (160 г), розпушувач (1 ч. ложка), сіль (¼ ч. ложки). При бажанні в пиріг також можна додати терту цедру лимона (1 ч. ложка).

Фото: Pixabay

Як приготувати смачну шарлотку швидко

Викладіть продукти для приготування шарлотки з холодильника і дайте їм нагрітися до кімнатної температури. Далі розбийте яйце в посудину, додайте до нього цукор і почніть збивати міксером. Поступово додайте ванільний цукор і сіль. Збивайте до появи піни.

Додайте до загальної маси молоко, половину розталого вершкового масла та цедру лимона - завдяки їй яблучний пиріг отримає просто чарівний аромат. Далі змішайте борошно з розпушувачем і додайте в яєчно-молочну суміш. Ретельно перемішайте тісто до отримання однорідної маси без грудочок.

Очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте тонкими часточками. Далі візьміть посудину для запікання, застеліть її пергаментом. Влийте в неї тісто, а після цього втопіть у ньому часточки яблук. Чим більше їх буде всередині, тим смачнішим і ніжнішим вийде пиріг. Та не варто й зловживати.

Зверху посипте тісто з яблуками цукром (1-2 ст. ложки) та полийте залишками розтопленого масла. Помістіть шарлотку в духовку та випікайте 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність шарлотки можна перевірити зубочисткою або дерев'яною шпажкою - вона має входити в пиріг легко та виходити з нього без вологи та залишків сирого тіста.

Дайте готовій шарлотці охолонути 10-15 хвилин, після чого її можна подавати на стіл.

  • Читайте також на theLime, як приготувати оригінальну яблучну шарлотку по-французьки із залишків білого хліба. Звучить дивно? Можливо, та повірте, з цього й справді можна створити чудовий десерт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні