Вихідні - найкращий час, щоб розслабитися і провести вікенд у колі сім'ї. І якщо ви хочете здивувати своїх рідних, приготуйте десерт. Наприклад, торт "Бите скло" з желе і сметани або ж Наполеон, який у багатьох асоціюється з безтурботним дитинством. theLimе ділиться з вами докладним рецептом його приготування.
Інгредієнти для коржів: борошно (750 г), вершкове масло або маргарин (600 г), яйця (2 шт.), сіль (1 ч. л.), оцет 5-7% (1,5 ст. л.), вода (220 мл).
Інгредієнти для крему: молоко (1 л), цукор (300 г), яйця (4 шт.), борошно (120 г), вершкове масло (320 г), ванільний цукор (10-15 г), цукрова пудра для посипки (3 ст. л.).
Приготування:
У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, оцет, перемішуємо. Потім вливаємо крижану воду і все добре перемішуємо і ставимо цю суміш у холодильник.
Просіваємо борошно через сито і висипаємо його на чисту робочу поверхню - це може бути звичайний кухонний стіл. Беремо маргарин або вершкове масло і натираємо його на крупній терці, періодично опускаючи в борошно.
Потім перемішуємо натерте масло з борошном, збираємо з них гірку, в якій робимо невелике заглиблення. Виймаємо з холодильника рідину і виливаємо в середину, починаємо замішувати тісто. Акуратно піднімаємо тісто з різних сторін до середини, складаємо шарами і притискаємо. Потім прибираємо його в пакет і залишаємо в холодильнику мінімум на 2 години, а краще на 10-12 годин.
Потім виймаємо тісто з холодильника і ділимо на 3 нерівні частини - дві побільше і одну поменше (для коржів і посипання).
На стіл, присипаний борошном, викладаємо один шматочок тіста. І тісто, і качалку присипаємо борошном, розгортаємо пласт товщиною приблизно 3-4 мм. Деко для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо на нього тісто, а надлишки обрізаємо. Робимо в тісті невеликі надрізи ножем або виделкою.
Розігріваємо духовку до 200-220°С, ставимо в неї випікатися корж на 20-25 хвилин. Потім виймаємо його на дерев'яну дощечку, щоб він охолов. Випікаємо інші коржі та корж для посипання - його можна потримати в духовці трохи довше.
Тим часом зробимо заварний крем. У каструлю виливаємо молоко, додаємо цукор. Підігріваємо на сильному вогні, поки весь цукор не розчиниться, потім зменшуємо вогонь.
В окремому посуді змішуємо яйця і борошно, перемішуємо вінчиком або міксером до однорідності. Додаємо в неї два ополоника молока з цукром, перемішуємо, потім ще 2 ополоника, потім з'єднуємо все разом і ставимо на плиту, чекаємо, поки крем загусне.
Знімаємо з вогню і додаємо 20 г вершкового масла, перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо при кімнатній температурі та чекаємо, поки він охолоне.
Коли крем охолоне, беремо 300 г підталого вершкового масла і збиваємо міксером, потім поступово додаємо заварний крем і ванільний цукор. В результаті має вийти пишна кремоподібна маса.
Приступаємо до складання торта Наполеон. Розрізаємо кожен корж - в результаті у нас повинно вийти 4 коржі. Викладаємо перший, на нього шар крему, розрівнюємо і повторюємо те ж саме знову. Боки також змащуємо кремом.
Корж, який випікали для посипання, подрібнюємо в крихту. Також до неї можна додати цукрову пудру. Посипаємо торт отриманою крихтою або прикрашаємо на ваш смак - ягодами або фруктами.
- Раніше ми розповіли, як спекти вдома простий бісквітний торт з фруктами.
- Читайте також на theLimе, як зробити повітряні домашні пончики з полуницею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.