Лайм

Як приготувати смачні мариновані баклажани з часником: простий рецепт

Спробуйте сезонну закуску до страв із картоплі та м'яса

Любителям простих овочевих закусок, зокрема, страв із баклажанів, неодмінно варто спробувати мариновані баклажани з цибулею та часником. Простий рецепт дозволить замаринувати овочі всього за добу, насолодитися дуже ніжною структурою синеньких та ароматом, перед яким не встояти.

Для приготування маринованих баклажанів зберемо наступні інгредієнти: баклажани (2 шт), цибулю (1-2 шт), часник (2-3 зубчики), олію (2 ст. ложки), оцет 9% (1 ст. ложка), цукор (1 ч. ложка), сіль (за смаком). При бажанні до баклажанів можна додати кілька гілочок петрушки.

Фото: Pixabay

Як смачно замаринувати баклажани

Ретельно промийте баклажани, очистіть від шкірки та видаліть корінці. Наріжте їх уздовж тонкими пластинами. Розігрійте духовку до 190 градусів, застеліть деко пергаментом або фольгою та викладіть на нього слайси баклажанів. Запікайте 20-25 хвилин.

А тим часом приготуйте маринад. Поріжте тонкими півкільцями цибулю, дрібно пошинкуйте петрушку. Промийте часник і подрібніть його за допомогою преса. Змішайте ці продукти, додайте до них сіль, цукор, оцет і олію. Ретельно перемішайте та спробуйте на смак.

Наріжте запечені баклажани на шматочки менших розмірів і додайте їх у маринад. Добре перемішайте. Після цього перекладіть загальну масу до скляної банки та закрийте кришкою. Сховайте закуску в холодильнику на добу - за цей час вона замаринується, набереться насиченого смаку та аромату.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні