Лайм

Як приготувати смачні мариновані баклажани з часником: простий рецепт

Спробуйте сезонну закуску до страв із картоплі та м'яса

Любителям простих овочевих закусок, зокрема, страв із баклажанів, неодмінно варто спробувати мариновані баклажани з цибулею та часником. Простий рецепт дозволить замаринувати овочі всього за добу, насолодитися дуже ніжною структурою синеньких та ароматом, перед яким не встояти.

Для приготування маринованих баклажанів зберемо наступні інгредієнти: баклажани (2 шт), цибулю (1-2 шт), часник (2-3 зубчики), олію (2 ст. ложки), оцет 9% (1 ст. ложка), цукор (1 ч. ложка), сіль (за смаком). При бажанні до баклажанів можна додати кілька гілочок петрушки.

Фото: Pixabay

Як смачно замаринувати баклажани

Ретельно промийте баклажани, очистіть від шкірки та видаліть корінці. Наріжте їх уздовж тонкими пластинами. Розігрійте духовку до 190 градусів, застеліть деко пергаментом або фольгою та викладіть на нього слайси баклажанів. Запікайте 20-25 хвилин.

А тим часом приготуйте маринад. Поріжте тонкими півкільцями цибулю, дрібно пошинкуйте петрушку. Промийте часник і подрібніть його за допомогою преса. Змішайте ці продукти, додайте до них сіль, цукор, оцет і олію. Ретельно перемішайте та спробуйте на смак.

Наріжте запечені баклажани на шматочки менших розмірів і додайте їх у маринад. Добре перемішайте. Після цього перекладіть загальну масу до скляної банки та закрийте кришкою. Сховайте закуску в холодильнику на добу - за цей час вона замаринується, набереться насиченого смаку та аромату.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою