Лайм

Як приготувати ароматний шоколадний пиріг із сирною начинкою: рецепт

Урізноманітніть сімейне чаювання

У кожної господині є свій фірмовий рецепт солодощів: у когось це тертий пиріг, а в інших - шарлотка. І якщо ви пробували випікати польську шарлотку без яєць, зробіть шоколадний пиріг із сирною начинкою. theLime ділиться з вами покроковою інструкцією, як його приготувати.

Інгредієнти для тіста: темний шоколад (100 г), вершкове масло (100 г), цукор (100 г), яйця (2 шт.), борошно (70 г), сіль (щіпка), розпушувач (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: яйце (1 шт.), цукор (30 г), сир маскарпоне або звичайний сир (250 г), ванільний цукор (1 упаковка).

Також знадобиться форма для випічки діаметром 18-20 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску викладаємо шматочки шоколаду і нарізане вершкове масло. Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі до однорідної консистенції.

В іншому посуді розбиваємо яйця, збиваємо їх із цукром - приблизно 6-7 хвилин - до стану густого крему. Поступово додаємо до яєчної маси розтоплений шоколад із маслом, не припиняючи при цьому збивати вінчиком або за допомогою кухонного комбайна.

Окремо просіюємо борошно з розпушувачем, потім вводимо ці інгредієнти, а також сіль в тісто, продовжуючи збивати на маленькій швидкості.

У невеликій мисці з'єднуємо сир маскарпоне (якщо немає - звичайний 9% сир), яйце, цукор і ванільний цукор. Збиваємо до отримання однорідної пишної маси.

Форму для випічки застилаємо пергаментним папером. Виливаємо на неї половину шоколадного тіста й акуратно розрівнюємо силіконовою лопаткою. Зверху викладаємо сирну начинку, а потім тісто з шоколадом. Можна взяти дерев'яну шпажку і злегка перемішати шари, формуючи таким чином оригінальний візерунок.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо шоколадний пиріг у гарячу духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин. Готовність можна визначити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Даємо пирогу трохи охолонути, за бажанням посипаємо зверху цукровою пудрою або прикрашаємо розтопленої шоколадною глазур'ю.

Ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби

Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати

Як у домашніх умовах приготувати макарони з соусом зі шпинату та базиліка, щоб урізноманітнити своє меню оригінальною стравою  

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину