Осінніми вечорами хочеться відпочити від міської метушні за чашкою какао і з ароматною домашньою випічкою. І якщо ви вже робили класичний торт Лимонник, спробуйте приготувати сирно-банановий торт. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти для тіста: яйця (4 шт.), цукор (180 г), борошно (180 г), какао-порошок (5 ст. л.), розпушувач тіста (7 г), вода (4 ст. л.).
Інгредієнти для крему: пастоподібний сир (250 г), цукор (160 г), желатин (15 г), вершки 33% (500 мл), банан (1 шт.), вода (0,25 склянки), шоколад темний тертий (100 г).
Інгредієнти для начинки: банан (3-4 шт.).
Інгредієнти для просочення: коньяк (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), вода (0,5 склянки).
Приготування:
Почнемо приготування з бісквіта: відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо в мисці жовтки з гарячою водою, поступово додаючи цукор. Перемішуємо до його повного розчинення.
В іншій збиваємо білки - до консистенції міцної піни. Борошно просіваємо з розпушувачем через сито, додаємо до нього какао, перемішуємо.
На збиті жовтки викладаємо білки і борошняну суміш. Акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою зверху вниз.
Розігріваємо духовку до 180°С. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо тісто в неї і ставимо в гарячу духову шафу приблизно на 30 хвилин. Потім дістаємо бісквіт і чекаємо, поки він охолоне.
Слідом вирізаємо ножем внутрішню частину бісквіта, відступаючи від краю близько 2 см і залишаючи дно. Відставляємо вирізані частини в сторону.
Для просочення з'єднуємо воду, цукор і трохи коньяку. Змащуємо цією сумішшю корж.
Тим часом приготуємо крем. Для цього банан подрібнюємо за допомогою блендера, а желатин розчиняємо у воді. Додаємо до банану сир і цукор, перемішуємо до повного розчинення цукру. Збиваємо вершки, а желатин розпускаємо на водяній бані. Потім додаємо його до сирно-бананової маси. Все перемішуємо, потім додаємо вершки і натертий шоколад.
Банани для начинки чистимо, ріжемо на половинки або часточками, укладаємо на дно просоченого бісквіта. Потім зверху викладаємо крем, а на нього подрібнені шматочки бісквіта, які ми вирізали раніше з середини. Зверху можна посипати також какао для декору або прикрасити часточками банана.
Прибираємо торт у холодильник на ніч, щоб він добре просочився і застиг.
На наступний день дістаємо і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну шарлотку з малиною.
- Читайте також на theLime, як зробити ароматний мигдалевий торт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.