Довгими осінніми вечорами хочеться нікуди не поспішати та насолоджуватися ароматним чаєм з домашньою випічкою. І якщо ви вже радували близьких шоколадним пирогом із сирною начинкою, спробуйте на цей раз зробити торт Лимонник. theLime ділиться з вами простим рецептом його приготування.
Інгредієнти: яйця (6 шт.), цукор (480 г), пшеничне борошно (6 ст. л.), лимонна цедра (за смаком), лимон (10 шт.), сметана (1 кг), загущувач для сметани (за смаком), сіль (щіпка), ванільний цукор (2 ч. л.).
Приготування:
Лимони промиваємо в проточній воді, витираємо насухо. Потім необхідно натерти цедру на терці.
Для просочення вирізаємо м'якоть 3-х лимонів, додаємо до них 8 ст. л. цукру. Змішуємо всі разом блендером.
Відокремлюємо білки від жовтків. Для цього обережно розбиваємо спочатку одне яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стискаємо стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім підносимо горлечко до жовтка і плавно разжимаємо стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться в мисці. Проробляємо те ж саме з іншими яйцями.
У білки додаємо дрібку солі, а потім збиваємо до стійкої піни вінчиком вручну або міксером. Додаємо 3 ст. л. цукру і 1 ч. л. ванільного цукру і знову збиваємо.
В іншому посуді збиваємо жовтки, додаємо також 3 ст. л. цукру. Потім з'єднуємо збиті жовтки і білки. Просіюємо в отриману суміш через сито 6 ст. л. борошна і додаємо 1 ч. л. лимонної цедри.
Беремо форму для випічки, змащуємо її вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо туди тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Випікаємо бісквіт для лимонного торта 25-30 хвилин до готовності. Потім чекаємо, поки він охолоне, дістаємо з форми і розрізаємо на 3 рівні частини.
Кожен корж просочуємо сумішшю з м'якоті лимона і цукру.
Для крему беремо сметану, збиваємо її з 1 ч. л. ванільного цукру і 150-200 г звичайного. Потім вводимо загущувач для сметани або жирні вершки і 1 ч. л. лимонної цедри.
Починаємо збирати торт: викладаємо на блюдо просочений корж, зверху розподіляємо крем, потім знову корж і т. Д. Зверху торт можна прикрасити лимонними часточками і цедрою або ягодами на ваш смак.
Ставимо в холодильник на кілька годин, а потім подаємо до чаю, нарізаючи на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пісну шарлотку з яблуками.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжне домашнє печиво на сметані.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.