Лайм

Як приготувати смачну шарлотку з малиною: простий рецепт

Такий пиріг точно сподобається вашій родині

Осінь у багатьох асоціюється з теплими посиденьками за чашкою какао з ароматною випічкою. І якщо ви вже балували своїх рідних або друзів незвичною шарлоткою зі сливами, спробуйте на цей раз здивувати їх шарлоткою з малиною. theLime ділиться з вами простим і смачним рецептом.

Інгредієнти: яйця курячі (3 шт.), цукор (1 склянка), борошно пшеничне (1 склянка), розпушувач (2 щіпки), малина (0,5 склянки), сіль (2 щіпки), цукрова пудра (для посипки).

Також знадобиться форма для випічки діаметром близько 20 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Ягоди малини промиваємо під проточною водою і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Яйця розбиваємо в глибоку миску, додаємо до них сіль або цукор і збиваємо міксером на найбільшій швидкості близько 2-3 хвилин.

Потім просіваємо через сито борошно з розпушувачем. Це можна зробити навіть кілька разів, щоб випічка вийшла пишною і повітряною. Вводимо борошно в яєчну суміш, а потім збиваємо все разом міксером на низькій швидкості близько 1 хвилини.

Змащуємо форму для випічки вершковим маслом, потім виливаємо половину тіста і викладаємо в нього ягоди малини - так, щоб між ними було трохи вільного місця. Це необхідно, щоб тісто пропеклося рівномірно. Зверху заливаємо порцією тіста, що залишилася.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і відправляємо туди пиріг приблизно на 25 хвилин - за цей час він повинен добре підійти і трохи підрум'янитися. Потім вимикаємо духовку, але не виймаємо пиріг. Залишаємо його на 20 хвилин остигати в духовці, щоб він не впав.

Потім виймаємо, чекаємо, поки він охолоне. За бажанням шарлотку можна посипати цукровою пудрою і прикрасити ягодами малини.

Ріжемо на порційні шматочки і подаємо до чаю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити 

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Що необхідно робити на Великдень, коли відбувається святкове богослужіння, а також чому цей день необхідно провести у колі близьких