Сезон гарбуза в самому розпалі, тому саме час додати цей інгредієнт в улюблені страви і випічку. І якщо ви вже робили молочну кашу з гарбуза, на цей раз приготуйте гарбузовий пиріг до чаю. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: пшеничне борошно (400 г), вершкове масло (250 г), яйця (3 шт.), гарбуз (900 г), цукор (200 г), вершки 30% (200 мл), кориця (за смаком), ванілін (за смаком), сіль (за смаком).
Також знадобиться кругла низька форма для випічки діаметром близько 30 см.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно трохи розтануло. У глибоку миску просіваємо борошно з сіллю, потім перетираємо його з м'яким маслом у крихту.
В окремій мисці злегка збиваємо 1 яйце, потім змішуємо його з крихтою з борошна та масла. Замішуємо тісто, потім формуємо з нього кулю і загортаємо її в харчову плівку. Відправляємо в холодильник на 30-50 хвилин.
Тим часом займемося гарбузом - його необхідно промити, очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати м'якоть кубиками. Потім викладаємо скибочки гарбуза в сотейник, заливаємо водою і тушкуємо. Гарбуз має стати м'яким, а рідина - випаруватися. Потім перекладаємо зварений гарбуз у блендер і подрібнюємо до пюреобразного стану. Також додатково його можна перетерти через сито.
Потім перекладаємо гарбузове пюре в глибоку ємність, додаємо до нього 2 яйця, цукор, вершки, корицю, ванілін і трохи солі. Збиваємо все разом до однорідної консистенції.
Робочу поверхню присипаємо борошном і починаємо розгортати тісто. Потім перекладаємо тісто в форму для випічки, зверху трохи посипаємо будь-якою крупою, наприклад, манкою, - це необхідно для того, щоб корж рівномірно пропікся.
Розігріваємо духовку до 190°С, ставимо в неї форму. Корж повинен випікатися приблизно 10-15 хвилин. Потім дістаємо його з духовки, але не виймаємо з форми.
Після того, як основа запеклася, виливаємо на неї гарбузову масу зі спеціями, рівномірно розподіляємо по всій поверхні силіконовою лопаткою. Знову відправляємо в духовку - приблизно на 50-55 хвилин при температурі 180°С.
Дістаємо ароматний гарбузовий пиріг і подаємо до столу, нарізаючи на порційні шматочки. Його також можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як зробити вдома ароматні медові кекси з яблуками.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний яблучний пиріг на сметані.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.