Лайм

Як приготувати смачний гарбузовий пиріг: простий рецепт

Спробуйте поекспериментувати з гарбузом

Сезон гарбуза в самому розпалі, тому саме час додати цей інгредієнт в улюблені страви і випічку. І якщо ви вже робили молочну кашу з гарбуза, на цей раз приготуйте гарбузовий пиріг до чаю. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: пшеничне борошно (400 г), вершкове масло (250 г), яйця (3 шт.), гарбуз (900 г), цукор (200 г), вершки 30% (200 мл), кориця (за смаком), ванілін (за смаком), сіль (за смаком).

Також знадобиться кругла низька форма для випічки діаметром близько 30 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно трохи розтануло. У глибоку миску просіваємо борошно з сіллю, потім перетираємо його з м'яким маслом у крихту.

В окремій мисці злегка збиваємо 1 яйце, потім змішуємо його з крихтою з борошна та масла. Замішуємо тісто, потім формуємо з нього кулю і загортаємо її в харчову плівку. Відправляємо в холодильник на 30-50 хвилин.

Тим часом займемося гарбузом - його необхідно промити, очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати м'якоть кубиками. Потім викладаємо скибочки гарбуза в сотейник, заливаємо водою і тушкуємо. Гарбуз має стати м'яким, а рідина - випаруватися. Потім перекладаємо зварений гарбуз у блендер і подрібнюємо до пюреобразного стану. Також додатково його можна перетерти через сито.

Потім перекладаємо гарбузове пюре в глибоку ємність, додаємо до нього 2 яйця, цукор, вершки, корицю, ванілін і трохи солі. Збиваємо все разом до однорідної консистенції.

Робочу поверхню присипаємо борошном і починаємо розгортати тісто. Потім перекладаємо тісто в форму для випічки, зверху трохи посипаємо будь-якою крупою, наприклад, манкою, - це необхідно для того, щоб корж рівномірно пропікся.

Розігріваємо духовку до 190°С, ставимо в неї форму. Корж повинен випікатися приблизно 10-15 хвилин. Потім дістаємо його з духовки, але не виймаємо з форми.

Після того, як основа запеклася, виливаємо на неї гарбузову масу зі спеціями, рівномірно розподіляємо по всій поверхні силіконовою лопаткою. Знову відправляємо в духовку - приблизно на 50-55 хвилин при температурі 180°С.

Дістаємо ароматний гарбузовий пиріг і подаємо до столу, нарізаючи на порційні шматочки. Його також можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг