Влітку як ніколи хочеться насолоджуватися життям. І якщо ви вирішили зібратися на вихідних усією сім'єю, приготуйте тертий пиріг із абрикосом або ж яблучний пиріг на сметані, який сподобається і дітям, і дорослим. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: яйце куряче (2 шт.), сметана 15% (250 г), цукор (200 г), масло вершкове (50 г), борошно (1,5 склянки), сода або розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор (10 г), яблуко (2 шт.).
Приготування:
Яблука промиваємо під проточною водою, за бажанням - зрізаємо шкірку. Нарізаємо акуратними пластинами.
У мисці змішуємо сметану (краще взяти жирністю не менше 15%), яйця, цукор і ванільний цукор.
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розтануло. Якщо ви забули це зробити, масло можна розтопити на водяній бані або ж у мікрохвильовій печі. Додаємо його в тісто і все ретельно перемішуємо.
В самому кінці всипаємо 1 ложку харчової соди або розпушувача.
Потім просіваємо в тісто борошно через сито і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо більшу частину тіста, потім викладаємо шар яблук, слідом - знову тісто.
Розігріваємо духовку до 175-180°С і ставимо в неї форму. Випікаємо 40-45 хвилин, потім дістаємо пиріг із форми та даємо йому охолонути.
Перед подачею можна посипати пиріг цукровою пудрою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома французький пиріг із куркою Кіш Лорен.
- Читайте також на theLime, як спекти ароматний банановий кекс за годину.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.