Лайм

Як приготувати смачний яблучний пиріг на сметані: простий рецепт

Перед такою випічкою не встоять навіть гурмани

Влітку як ніколи хочеться насолоджуватися життям. І якщо ви вирішили зібратися на вихідних усією сім'єю, приготуйте тертий пиріг із абрикосом або ж яблучний пиріг на сметані, який сподобається і дітям, і дорослим. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: яйце куряче (2 шт.), сметана 15% (250 г), цукор (200 г), масло вершкове (50 г), борошно (1,5 склянки), сода або розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор (10 г), яблуко (2 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яблука промиваємо під проточною водою, за бажанням - зрізаємо шкірку. Нарізаємо акуратними пластинами.

У мисці змішуємо сметану (краще взяти жирністю не менше 15%), яйця, цукор і ванільний цукор.

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розтануло. Якщо ви забули це зробити, масло можна розтопити на водяній бані або ж у мікрохвильовій печі. Додаємо його в тісто і все ретельно перемішуємо.

В самому кінці всипаємо 1 ложку харчової соди або розпушувача.

Потім просіваємо в тісто борошно через сито і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо більшу частину тіста, потім викладаємо шар яблук, слідом - знову тісто.

Розігріваємо духовку до 175-180°С і ставимо в неї форму. Випікаємо 40-45 хвилин, потім дістаємо пиріг із форми та даємо йому охолонути.

Перед подачею можна посипати пиріг цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати вдома французький пиріг із куркою Кіш Лорен.
  • Читайте також на theLime, як спекти ароматний банановий кекс за годину.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сезон побачень, романтики і блиску: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на липень

Астрологи дали гороскоп на липень 2024 для всіх знаків Зодіаку - дізнайтеся, що вас чекає

Чому жовтіють і гниють кабачки: поради досвідчених городників, як врятувати урожай

Під час затяжних дощів і ураження хворобами кабачки починають жовтіти і гнити. Розповідаємо, як врятувати урожай

Не тільки варення і джеми: приготуйте смачний вишневий соус до м’яса

Соус з вишні - чудова приправа до м'яса та других страв, пропонуємо перевірений рецепт вишневого соусу зі спеціями