На сніданок деяким подобається їсти сирники або омлет, однак якщо має бути довгий і складний день, то краще зранку підкріпитися злаками. І якщо ви робили пшеничну кашу з куркою, на цей раз урізноманітніть своє меню гарбузовою кашею на молоці. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: гарбуз (220 г), вода (50 мл), молоко (150 мл), круглий рис (50 г), вершкове масло (20 г), цукор (1 ст. л.), сіль (за смаком).
Приготування:
Рис промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою.
Гарбуз очищаємо від шкірки, розрізаємо, вичищаємо насіння. Нарізаємо її його невеликими кубиками і викладаємо в каструлю. Потім заливаємо водою і чекаємо, поки вона закипить. Після цього тушкуємо на слабкому вогні приблизно 10-15 хвилин, щоб шматочки розм'якшилися.
Потім заливаємо гарбуз молоком, додаємо сіль і цукор за смаком, також можна поекспериментувати з різними прянощами - меленою корицею, ваніллю або ванільним цукром, тертим мускатним горіхом тощо.
Доводимо до кипіння і рівномірно по всій поверхні розсипаємо круглий рис. Важливо - на цьому етапі не потрібно перемішувати, щоб рис не опустився донизу і не пригорів.
Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 20-30 хвилин - до повної готовності рису. Перед подачею скибочки гарбуза можна подавити ложкою для більш однорідної структури каші або залишити, як є, шматочками.
Подаємо з вершковим маслом або ж із медом, сухофруктами і горіхами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ароматні панкейки на кефірі.
- Читайте також на theLime, як зробити сирні вафлі на сніданок.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.