Лайм

Як приготувати смачну гарбузову кашу з рисом і молоком: простий рецепт

Такий варіант сніданку або вечері сподобається і дітям, і дорослим

На сніданок деяким подобається їсти сирники або омлет, однак якщо має бути довгий і складний день, то краще зранку підкріпитися злаками. І якщо ви робили пшеничну кашу з куркою, на цей раз урізноманітніть своє меню гарбузовою кашею на молоці. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: гарбуз (220 г), вода (50 мл), молоко (150 мл), круглий рис (50 г), вершкове масло (20 г), цукор (1 ст. л.), сіль (за смаком).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Рис промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою.

Гарбуз очищаємо від шкірки, розрізаємо, вичищаємо насіння. Нарізаємо її його невеликими кубиками і викладаємо в каструлю. Потім заливаємо водою і чекаємо, поки вона закипить. Після цього тушкуємо на слабкому вогні приблизно 10-15 хвилин, щоб шматочки розм'якшилися.

Потім заливаємо гарбуз молоком, додаємо сіль і цукор за смаком, також можна поекспериментувати з різними прянощами - меленою корицею, ваніллю або ванільним цукром, тертим мускатним горіхом тощо.

Доводимо до кипіння і рівномірно по всій поверхні розсипаємо круглий рис. Важливо - на цьому етапі не потрібно перемішувати, щоб рис не опустився донизу і не пригорів.

Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 20-30 хвилин - до повної готовності рису. Перед подачею скибочки гарбуза можна подавити ложкою для більш однорідної структури каші або залишити, як є, шматочками.

Подаємо з вершковим маслом або ж із медом, сухофруктами і горіхами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити 

Великдень 2024: давні українські звичаї і традиції, про які ви можете не знати

Що необхідно робити на Великдень, коли відбувається святкове богослужіння, а також чому цей день необхідно провести у колі близьких

Як смачно запекти домашню ковбасу на Великдень: фірмовий рецепт Тетяни Літвінової

Як у домашніх умовах приготувати ковбасу з курячого філе, свинини та сала на святковий стіл на Великдень, щоб здивувати свою родину та гостей