Лайм

Печемо ароматні гарбузові кекси до чаю: простий рецепт

З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець

На вихідних потрібно встигнути насолодитися гарною осінню, неспішно прогулятися у парку і, звичайно ж, зустрітися з близькими або друзями за чашкою ароматного какао з домашньою випічкою. І якщо ви вже радували сім'ю смачними медовими кексами з яблуками, на цей спечіть гарбузові кекси. theLime вирішив поділитися з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: гарбуз (250 г), яйця (2 шт.), рослинна олія (100 мл), цукор (230 г), пшеничне борошно (250 г), коричневий цукор (2 ст. л.), сіль (1/4 ч. л.), розпушувач (1,5 ч. л.), кориця (1/2 ч. л.), гвоздика (1/4 ч. л.), запашний перець (1/4 ч. л.) , мускатний горіх (1/4 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Включаємо духовку і виставляємо температуру 180°С, щоб вона встигла прогрітися.

Для приготування гарбузових кексів необхідно купити стиглий гарбуз, помити його та почистити від шкірки і насіння. М'якоть гарбуза нарізаємо акуратними шматочками і складаємо в сотейник, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Тушкуємо до тих пір, поки шматочки не стануть м'якими - це приблизно 20-25 хвилин. Якщо залишиться зайва рідина, зливаємо її, а м'якоть перебиваємо блендером в пюре.

У глибоку миску просіюємо через сито борошно з розпушувачем, додаємо туди корицю, гвоздику, запашний перець і мускатний горіх, все ретельно перемішуємо.

В іншій з'єднуємо гарбузове пюре, яйця, цукор і рослинну олію. Збиваємо за допомогою міксера до однорідної консистенції. Потім з'єднуємо сухі та рідкі інгредієнти разом, перемішуємо тісто.

Беремо форми для кексів - силіконові або паперові, розкладаємо їх на велике деко. Викладаємо в кожну форму порцію тіста - так, щоб воно заповнило приблизно дві третини.

Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо при температурі 180°С приблизно 20-30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою.

Потім дістаємо ароматні кекси, даємо їм трохи охолонути і подаємо до чаю або какао. За бажанням також можна полити їх розтопленою шоколадною глазур'ю.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні