Лайм

Печемо ароматний гарбузовий пиріг на Хелловін: простий рецепт

Він сподобається вашим гостям

Сезон гарбуза у самому розпалі, тому необхідно встигнути насолодитися різними стравами та десертами з нього. І якщо ви вже пробували робити гарбузові кекси, цього разу поекспериментуйте з пирогом, який можна подати на Хелловін. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: стиглий гарбуз (400 г), пшеничне борошно (300 г), яйця (3 шт.), олія (70 мл), цукор (200 г), мелена кориця (1 ч. л.), ванілін (1 ч. л.), розпушувач (1 ст. л.), лимон (0,5 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, починаємо збивати їх міксером спочатку на середній потужності, а потім на максимально можливій. Коли маса посвітлішає і збільшиться у розмірах, поступово вводимо цукор. Збиваємо доти, поки цукор повністю не розчиниться, а маса не збільшиться вдвічі.

Потім додаємо в тісто мелену корицю, ванілін та розпушувач. В окремий посуд просіюємо через сито борошно - це можна зробити навіть кілька разів, щоб випічка вийшла більш пишною та повітряною. Додаємо просіяне борошно в рідке тісто і ретельно перемішуємо до однорідності.

Далі вливаємо олію – вона може бути як соняшниковою, так і оливковою. Перемішуємо все разом.

Тим часом підготуємо гарбуз: промиваємо під проточною водою, витираємо, а потім зрізаємо шкірку і вичищаємо від насіння. Розрізаємо на кілька частин та тремо на великій терці. Потім м'якоть збризкуємо соком лимона, щоб зберегти яскравий колір у процесі випікання.

Додаємо м'якоть у підготовлене раніше тісто, все ретельно перемішуємо.

Потім готуємо форму для випічки: змащуємо її вершковим маслом або рослинною олією, а якщо їх немає - вистилаємо пергаментним папером. Якщо ви використовуєте силіконову форму, її змащувати не потрібно.

Переливаємо тісто у форму та рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 190°C і ставимо форму в гарячу духовку приблизно на годину. Готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою чи шпажкою. Потім виймаємо та чекаємо, поки пиріг охолоне. Виймаємо із форми і посипаємо за бажанням цукровою пудрою.

Подаємо ароматну випічку до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня