Лайм

Печемо вдома ароматний пісочний пиріг зі сливами: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню випічкою

Осінь - прекрасна пора для сімейного чаювання зі шматочком ароматної випічки власного приготування. І якщо ви вже робили пісну шарлотку з яблуками, урізноманітніть на цей раз ваше меню пісочним пирогом зі сливами. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: вершкове масло (150 г), цукор (120 г), яйця (2 шт.), молоко (2 ст. л.), борошно (370 г), сіль (щіпка), ванілін або ванільний цукор (щіпка), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: сливи (500 г), цукор (120 г), мелена кориця (1 ч. л.), крохмаль (0,5 ст. л.), борошно (3-4 ст. л.), вершкове масло (1 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно розтануло. Якщо ви забули це зробити - поставте його на блюдце і підігрійте кілька секунд у мікрохвильовій печі.

У глибокій мисці змішуємо розм'якшене масло з цукром, ванільним цукром, яйцями, молоком і сіллю. Найкраще це зробити за допомогою міксера.

В окремий посуд просіваємо через сито борошно з розпушувачем. Потім вводимо борошно в кілька етапів, замішуючи м'яке тісто. Тим часом сливи миємо під проточною водою, розрізаємо на половинки або четвертинки, видаляємо кісточки.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо на неї тісто і розподіляємо по всій поверхні. Робимо невеликі бортики і посипаємо тісто крохмалем - щоб нейтралізувати сік, який пустять сливи.

Цукор змішуємо з корицею, відсипаємо 2 ст. л. для солодкої крихти. До відкладеної частини додаємо борошно, вершкове масло і розтираємо руками - повинна вийти крихта. Зверху на тісто викладаємо сливи зрізом вниз, посипаємо цукром з корицею і в самому кінці солодкою крихтою.

Розігріваємо духовку до 180-190°С. Ставимо пиріг у розігріту духовку і випікаємо близько години.

Потім дістаємо, чекаємо, поки він трохи охолоне. Після цього нарізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати