Лайм

Як приготувати смачний узбецький плов із яловичиною: простий рецепт

Страву можна урізноманітнити м'ясом за смаком

Якщо ви любите страви з рису, а особливо плов, хоч раз обов'язково варто скуштувати рецепти узбецької кухні. Місцевий плов полонить вас ароматом приправ, одночасно порадує легкістю та поживністю. Рецепт плову по-узбецьки не складніший за класичний плов з куркою, але основним інгредієнтом у ньому виступає яловичина (за бажання її можна замінити на баранину в тих же пропорціях).

Узбецький плов рецепт - як приготувати смачну страву з яловичиною

Для приготування плову зберемо наступні інгредієнти: яловичина або баранина (1 кг), рис (1 кг), цибуля (3-5 шт), морква (1-2 шт), часник (1 головка), олія (100 г), зіра (1 щіпка), шафран (на кінчику ножа), барбарис (10-15 шт), перець червоний гострий (1 щіпка), сіль (за смаком).

Фото: Pixabay

Ретельно промийте м'ясо, обсушіть, наріжте маленькими шматочками. Очистіть цибулю, промийте, наріжте півкільцями. Помийте та очистіть моркву, наріжте соломкою.

Розігрійте казанок або глибоку каструлю, налийте в посудину олії, дайте їй нагрітися та викладіть м'ясо. Обсмажуйте м'ясо 10-15 хвилин на середньому вогні до появи рум'яної скоринки, не забувайте помішувати.

Додайте до м'яса цибулю та моркву, тушкуйте загальну масу ще близько 10 хвилин, час від часу помішуйте. Тим часом закип'ятіть чайник, додайте до казанка окріп, щоб він перекрив м'ясо на 1-2 см. Посоліть, поперчіть, ретельно перемішайте.

Додайте до загальної маси голівку часнику, спеції. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, продовжуйте варити основу, поки не википить рідина. Зазвичай це займає 30-40 хвилин.

Поки готується основа узбецького плову, кілька разів промийте рис холодною водою. Додайте його в казанок та розрівняйте по поверхні загальної маси. Додайте холодної води на 1-2 см вище за рис, додайте вогню і доведіть до кипіння. Готуйте на малому вогні ще близько 20 хвилин.

Слідкуйте за рідиною в казанку, коли вона майже вся випарується, накрийте кришкою плов, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте ще близько 30 хвилин.

Готовий плов із яловичиною перемішайте і подавайте на стіл. Страву з рису ідеально доповнять свіжі салати.

  • Читайте також на theLime, як приготувати смачний плов у мультиварці, яким рецептом скористатися та які режими приготування вибрати для максимально вдалого результату.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити